Поділитись:

Волинські тергромади доотримають "загублені" гроші

П'ятниця, 02 лютого 2018, 13:03
Волинські тергромади доотримають

Волинські об'єднанні територіальні громади мають змогу доотримати значні кошти інфраструктурної субвенції завдяки уточненню площ ОТГ волинським експертами із децентралізації та Волинською ОДА.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Волинські децентралізатори ще у грудні 2017 року отримали доручення Мінрегіону щодо перевірки даних про площі ОТГ для розрахунку інфраструктурної субвенції. Під час перевірки цієї інформації разом із громадами було виявлено суттєві розбіжності щодо площ восьми ОТГ, які значно впливали на суми субвенцій, адже у деяких випадках йшлося про сотні тисяч гривень. Перевірену інформацію пізніше надали міністерству для уточнення даних із Волинською ОДА.

Як наслідок – усі ОТГ, у яких були виявлені розбіжності, надали документи до Волинської обласної державної адміністрації, що підтверджують площі їх територій. Далі інформацію врахували у Мінрегіоні і, відповідно, під час розрахунків сум субвенцій будуть внесені необхідні зміни у 2018 році.

Як зазначили службовці Мінрегіону, виявлення та виправлення таких розбіжностей має безумовний позитив, бо громади контролюють кожну гривню надходжень до своїх бюджетів.

Нагадаємо, що Центр розвитку місцевого самоврядування створений за підтримки Програми ЄС для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, який забезпечує всебічну підтримку функціонування вже діючих ОТГ, а також сприяє утворенню нових територіальних громад в області.

Додамо, що Програма "U-LEAD з Європою" фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією та надає підтримку українському уряду в здійсненні важливої реформи децентралізації в Україні. "U-LEAD з Європою" виконується в 2016-2020 роках Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Шведським агентством міжнародного розвитку та співробітництва (Sida) у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Надрукувати
мітки:
коментарів