Поділитись:

Щоб жити щасливо, треба викорінити корупцію, – Ігор Палиця

П'ятниця, 02 лютого 2018, 09:15
Щоб жити щасливо, треба викорінити корупцію, – Ігор Палиця

Те, що наші західні партнери вводять санкції проти Росії, безумовно зменшило фінансову можливість Росії в агресії проти України. Але чому не реагують на наших українських корупціонерів?

Таке питання порушив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця у програмі "Право на владу". Політик переконаний: щасливе життя в Україні залежить не від грошей Європи, а від самих українців. І для того, аби жити добре, треба викорінити корупцію.

Для прикладу, Ігор Палиця навів Молдову.

"Там є один олігарх, який пограбував весь молдавський народ, який розставляє прем'єр-міністрів, призначає президентів, він в'їзний в Америку, в Європу. Молдавський народ бідний, роз'їхався працювати за кордони. Але він вигідний цим країнам, поки він веде політику проти Росії. Так само і в нас", – пояснив голова облради.

"Я вважаю Росію агресором, я вважаю уряд тієї країни не вартий того, аби жити на цій землі. Я не вважаю ворог весь російський народ, адже він зазомбований. Народи не винні, хтось керує тими народами для свого блага", – додав політик.

Він зазначив, що українці залежні від грошей Міжнародного валютного фонду, "як наркомани від голки".

"Нам кажуть: "Ми вам дамо гроші, але ви підніміть ціну на газ. Ми піднімаємо, але нам бракує 200 мільярдів на субсидії людям, адже в людей немає грошей, аби платити за такий газ. Ми йдемо знову до МВФ, він знову нам дає гроші, але тепер просить віддати землю. І ми знову йдемо за грішми до МВФ", – розповів Палиця.

Політик зауважив, що й безвіз був вигідний Європі.

"Так, безвіз треба. Людям треба комфортно їздити в Європу. Але що ми отримали? Європа отримала дешеву робочу українську силу, адже ринок праці в Україні не росте. Європа задоволена і зацікавлена. Тепер ми хочемо підняти мінімальну зарплату. І МВФ заявляє, що піднімати зарплату Україна ще не готова. Адже якщо підніметься мінімалка, люди повернуться в Україну. І ЄС втратить робочу силу. І коли нам кажуть, що якісь дяді і тьоті хочуть нам подарувати щасливе життя, запевняю: ніхто, крім нас, собі щасливе життя не подарує. Але при цьому нам треба дуже жорстко викоренити корупцію", – заявив Ігор Палиця.

Надрукувати
мітки:
коментарів