Поділитись:

На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото)

П'ятниця, 02 лютого 2018, 08:48
На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото)

Спеціалісти Держпродспоживслужби перевірили якість дитячих іграшок, які є у продажу на території Волинської області.

У результаті перевірки виявили, що на деяких ярликах іграшок відсутній знак відповідності технічним регламентам. Крім того, виробником та імпортером не зазначене власне найменування та адреса, зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг), відсутня інформація про безпечність, яка складається згідно з вимог законодавства про мови, – інформує прес-центр відомства.

Зразки іграшок взяли на експертизу у центрі ДП "Івано-Франківськстандартметрологія".Дослідження підтвердило, що деякі іграшки не відповідають вимогам і можуть становити небезпеку.

Серед них:

  • іграшка герої "Щенячого патруля" арт. JD-908 (становить низький рівень загрози) На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото) На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото)
  • іграшка машинка мет. військової арт. NO. TH 615. Тут зокрема не зазначено інформацію про виробника або імпортера. На іграшку не нанесено жодної попереджувальної інформації для зниження внутрішньо притаманних ризиків, пов'язаних з використанням іграшки. Доступні крайки можуть становити непередбачений ризик ушкодження. Металеві крайки мають задирки, здатні спричиняти порізи чи подряпини (становить середній рівень загрози) На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото) На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото) На Волині у продажу знайшли небезпечні іграшки (фото)

Відтак ігршки мають вилучити із ринку. А розповсюджувачів оштрафували на 5,1 тис. гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів