Поділитись:

У ЗМІ оприлюднили відповідь ЦВК щодо проведення виборів на окрузі Єремеєва

Вівторок, 08 березня 2016, 11:07
У ЗМІ оприлюднили відповідь ЦВК щодо проведення виборів на окрузі Єремеєва

Центральна виборча комісія 2 березня надіслала відповідь одному з волинських видань щодо округу №23 на Волині та проведення позачергових виборів після загибелі Ігоря Єремеєва.

Згідно з інформацією від ЦВК, яку оприлюднює видання Волинська газета, комісія досі не отримала офіційних документів "наявність яких надала б можливість встановити підстави для прийняття Комісією рішення про призначення проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому обрізу №23".

У ЦВК зазначають, що надіслали звернення до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана щодо надання копії свідоцтва про смерть Ігоря Єремеєва. Однак ніякого роз'яснення за його підписом щодо зволікання з проведенням виборів досі не було.

"Отже, формально для нинішньої влади народний депутат України Ігор Єремеєв – у списку живих народних депутатів. Хіба що не голосує, але, в принципі, чи кнопкодавство, чи хронічне невідвідування сесійних засідань нині сущими парламентарями в принципі нічим від цієї обставини не відрізняються", – обурюються у виданні.

"То чи варто дивуватися, що чимало мешканців селища міського типу Острожець Млинівського району Рівненської області, де поховали трагічно загиблиго пана Єремеєва, і досі говорить, що насправді Ігор Миронович – живий, а замість нього похоронили двійника? Абсурдність такого припущення – очевидна. А діяльність ЦВК і ВРУ – хіба ні?", – запитує журналіст.

Нагадаємо, що "відповідно до частини 5 статті 81 Конституції України в разі смерті народного депутата України його повноваження припиняються з дня смерті, засвідченої свідоцтвом про смерть". Проте такого свідоцтва ЦВК, очевидно, й досі не отримала.

Надрукувати
мітки:
коментарів