Поділитись:

"Самооборона Волині" про стрілянину в Луцьку: Вальчук – не самооборонівець і зброї йому не видавали

Вівторок, 08 березня 2016, 09:23
«Самооборона Волині» про стрілянину в Луцьку: Вальчук – не самооборонівець і зброї йому не видавали

У громадському формуванні "Самооборона Волині" повідомили, що Віктор Вальчук, який вчинив стрілянину в Луцьку, не є членом організації, і що формування не видавало йому зброї.

"Є тільки зафіксований факт використання ним пневматичного пістолету системи Флобера, стан його алкогольного сп'яніння та конфлікт із шістьма особами чоловічої статі. Решта обставин з'ясовується", – повідомляють в заяві "Самооборони Волині", оприлюдненій виданням Волинське Агентство Розслідувань.

Нагадаємо, що днями в Луцьку відбувся інцидент із лучанином, громадським активістом та членом атестаційної комісії при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області Віктором Вальчуком.

У громадському формуванні повідомляють, що ЗМІ розпочали різку критику Вальчука та не висвітлювати інформацію належним чином.

"Зокрема, телеканал "112" у своєму випуску новин від 6 березня 2016 року заявив, що Віктор Вальчук є членом "Самооборони Волині", із посиланням на прес-службу Управління поліції у Волинській області. Одразу хочемо роз'яснити, що Віктор Вальчук не є і не був членом Громадського формування "Самооборона Волині"".

Заява самого Вальчука, що йому, нібито ""Самооборона" видала пістолет" за словами представників організації теж не правдива.

Віктор ВальчукВіктор Вальчук

"Жоден із самооборонівців ні зброю, ні інші спецзасоби цій особі та будь-якій іншій людині не передавали", – повідомляють в "Самообороні Волині".

Взяття коментарів поліцією у Вальчука, коли той перебував у стані алкогольного сп'яніння в "Самообороні" називають "маніпулюванням громадською думкою та порушенням будь-яких етичних норм".

Представники організації стверджують, що Вальчук з родиною неодноразово отримував погрози, адже він брав участь в атестаційній комісії та долучався до прийняття рішень щодо звільнення багатьох одіозних волинських міліціонерів.

"Тому ситуація, яка з ним трапилася, може містити ознаки провокації з боку найманих осіб, які, ймовірно, очікували можливості нападу на Віктора Вальчука в найуразливіший момент, а саме його стан алкогольного сп'яніння".

Насамкінець самооборонівці висунули волинським правоохоронцям вимогу провести неупереджене розслідування, а також надати результати розбору побиття активістів Богдана Климчука та Сергія Чурікова.

Надрукувати
мітки:
коментарів