Поділитись:

На Волині хочуть реорганізувати шахти

Середа, 31 січня 2018, 17:48

ДП "Волиньвугілля" пропонують перетворити на шахтоуправління, що стане складовою частиною єдиної української вугільної компанії.

Про це заявив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Ситуація на ДП "Волиньвугілля" залишається складною – досі є заборгованість із виплати заробітної плати. Так, нещодавно на рахунки підприємства накладено арешт, що своєю чергою унеможливлює будь-які виплати. Посприяти у скасуванні постанови про арешт коштів звернувся днями листом до голови ОДА Володимира Гунчика в.о. генерального директора ДП "Волиньвугілля" Андрій Пилипюк.

"Накладення арешту на рахунок боржника, який призначений та використовувався для виплати заробітної плати, унеможливлює виплату заробітної плати та інших виплат працівникам боржника, що призводить до дестабілізації роботи підприємства та порушує права його працівників", – йдеться у листі.

Проблема заборгованості з виплати заробітної плати, що виникає через низький рівень видобутку вугілля, на волинських шахтах існує вже другий рік поспіль. Саме тому голова облдержадміністрації неодноразово наголошував на тому, що необхідно міняти підходи до діяльності волинських шахт.

"Моя пропозиція – замінити ДП "Волиньвугілля" на шахтоуправління, що стане складовою частиною єдиної української вугільної компанії. Своєю чергою, десята шахта стане структурним підрозділом шахтоуправління, що фінансуватиметься з Державного бюджету. А в проекті бюджету на 2018 рік на розбудову шахти № 10 необхідно закласти суму, яку раніше озвучували міністру енергетики та вугільної промисловості, – 650 мільйонів гривень. Це дасть можливість нам в кінці року запустити першу лаву", – зазначив Володимир Гунчик ще у 2017-му під час однієї з нарад.

Така позиція озвучена та обговорена і під час зустрічі з шахтарями, що відбулась у грудні минулого року.

"Я вважаю, що із запуском "десятки" ми можемо говорити про 40 років нормальної роботи шахтоуправління з достатньо високим рівнем якості вугілля, його підправкою на ТЕСи та енергокомпанії. Я – проти закриття шахт, але я "за" серйозну реорганізацію структури, зменшення собівартості та збільшення видобутку вугілля", – додав голова Волинської ОДА.

Тож до профільного міністерства надіслали лист із конкретними пропозиціями щодо реорганізації системи управління, порядку фінансування та функціонування шахт.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 листопада 2023
02 травня 2023
16 березня 2023
10 січня 2023
09 грудня 2021
13 вересня 2021
04 серпня 2021
10 квітня 2021
16:00
02 березня 2021