Поділитись:

Студентки з луцького "політеху" перемогли у програмі "Еразмус+"

Середа, 31 січня 2018, 14:17
Студентки з луцького

Двоє студенток факультету бізнесу Луцького національного технічного університету за декілька днів відправляться на 4-місячне навчання в Туреччині.

У грудні 2017 року у стінах вишу відбувся відбірковий конкурс на навчання за кордоном за програмою "Еразмус+". За результатами тесту та співбесіди обрали двох студенток факультету бізнесу: Ольгу Филинюк та Юліану Валецьку, – інформує прес-служба ЛНТУ.

Вже 4-го лютого дівчата вилітають в турецьке місто Денізлі, де розташована університет Паммукале.

Дівчата кажуть, що за кордоном вже неодноразово були, однак в Туреччині – ніколи. Проте досвід навчання в іноземних країнах у Ольги вже є, студентка була у Польщі за однією з освітніх програм. "

"Були тести та співбесіда. Співбесіду проводив волонтер Корпусу Миру США в Україні Джейсон Чарльз Маккрола, звісно, англійською. Були дуже цікаві питання. На кшталт, що таке люля-кебаб, Аллаху Акбар, як раніше іменувався Стамбул, які традиції, політична ситуація в країні тощо", – розповідають дівчата.

Ділячись очікуваннями від поїздки, дівчата зізнаються, що трохи нервують, адже не знають що їх чекає. Однак Юліана додає, що студенти з Туреччини, які навчалися у Луцькому НТУ, вже перебувають у пошуках комфортного житла для дівчат.

"Ну і, звісно, ставимо за ціль досконало оволодіти англійською мовою, адже навчання буде саме англійською. Думаємо, будуть нові приємні знайомства з цікавими людьми та культурою", – каже дівчина.

"Цікаво спробувати себе в екстремальних ситуаціях, адже, окрім Юліани, рідних людей поруч не буде. Заспокоює висока стипендія (посміхається, – ред.)", – резюмувала Ольга.

Надрукувати
мітки:
коментарів