Поділитись:

Японська мафія, авіакатастрофа в Непалі і гаманці з коноплі: "Світ навиворіт" у Луцьку (Фото)

Понеділок, 29 січня 2018, 10:30
Японська мафія, авіакатастрофа в Непалі і гаманці з коноплі:

У неділю, 28 січня, в РЦ "Промінь" було надзвичайно людно. Чимала кількість відвідувачів, не випускаючи з рук квитків, чекала на зустріч зі своїми кумирами – автором та ведучим тревел-шоу "Світ навиворіт" Дмитром Комаровим та оператором Олександром Дмитрієвим.

"Це ж треба, людина стільки світу об'їздила", – мовила під дверима концерт-холу РЦ "Промінь" шанувальниця мандрівників.

Після того, як зал наповнився людьми, і після жвавих, "диких" танців темношкірих танцівників, на сцену врешті вийшли Дмитро Комаров з Олександром Дмітрієвим, а глядачі, затамувавши подих, почали вбирати в себе кожне слово й кожну розповідь про далекі, екзотичні країни.

Цікаво, що ця зустріч з відомим ведучим мала не тільки розважальний і просвітницький, а й благодійний характер. Адже у холі розважального центру можна було придбати тонізуючий напій в межах акції "Чашка кави". Виручені кошти від напою, як і певний відсоток від проданих білетів на зустріч з Комаровим, піде на благодійність, а саме на лікування важкохворих дітей.

Зустріч розпочалась із танцівЗустріч розпочалась із танців

Дмитро Комаров під час зустрічі презентував чимало фото, відеоматеріалів та розповів захопливі історії, які не увійшли в телевізійні випуски шоу.

Волинські шанувальники Волинські шанувальники "Світу навиворіт"

Про історію створення шоу

Загалом, як розповів сам журналіст, історія проекту почалась з того, що він, подорожуючи Таїландом, в якийсь момент зрозумів, що хотів би поділитись побаченим на власні очі з широкою аудиторією людей.

"Обережно з мріями", - каже Дмитро Комаров

Потім була поїздка в Індію, де він добряче попсував свою печінку місцевою їжею. Відтак вже в Україні лікар порадив йому полікуватись в українському Трускавці. Саме там Дмитро Комаров почав писати бізнес-план до своєї ідеї телешоу, про яке ще замріявся там, в Таїланді.

Придумавши і перебравши 80 варіантів назв майбутньої передачі, знайшов найкращу – "Світ навиворіт".

Тоді, маючи ідею на руках, стукав з нею чи не в усі двері. Врешті за власні гроші поїхав в свою першу телеекспедицію до Камбоджі. Ведучий зізнається, що спочатку телевізійний формат був для нього таким чужим, що він навіть соромився телекамери і робив свій відеоматеріал без будь-яких навиків, а так, як сам це уявляв. А потім йому повідомили, що цей матеріал бере в ефір телеканал "1+1".

"Обережно з бажаннями – вони збуваються", – додав Дмитро Комаров своїм шанувальникам.

Цікаво, що він не називає себе ведучим і каже, що йому не головне бути в кадрі, а єдине, що його цікавить – досліджувати світ. Дмитро Комаров жартома додав, що йому за час їхніх експедицій доводилось приміряти на себе чимало ролей: від телеведучого до лікаря.

На підтвердження цих слів на широкому екрані, позаду телезірок, з'явилось відео, де Комаров робить укол оператору Дмитрієву.

Тревел-шоу існує майже сім роківТревел-шоу існує майже сім років

Про снігову людину

"Як перевірити, чи існує снігова людина насправді? Треба взяти волосся снігової людини і зробити його експертизу", – такими словами Дмитро Комаров розпочав розповідь про те, як їм вдалось вкрасти в монастирі біля підніжжя Евересту волосся буцімто снігової людини. Легенда така, що колись монах вбив цю снігову людину, і її скальп досі зберігають в цьому монастирі.

Команді "Світу навиворіт" довелось розгорнути цілу спецоперацію, аби дістати хоча б волосину зі скальпу. Відтак на вході в храм вони поставили чергувати одного непальця, а в іншому місці храму – іншого. Потрібна була максимальна обережність, адже якби монахи чи хтось інший помітили, що вони хочуть зробити з їхньою святинею і джерелом заробітку (адже фото зі скальпом єтті небезкоштовне), то з ними вчинили б самосуд.

Комаров час від часу коментував світлини та відео з експедиційКомаров час від часу коментував світлини та відео з експедицій

Із Комаровим було ще два гіди та оператор. Настоятелю храму вони сказали, що хочуть замовити обряд "Пуджа", який коштує 50 доларів. Тоді, коли монах почав читати мантри, гід та оператор намагались дістати волосся снігової людини з-під скляного куполу. Аби заглушити звук, який доносився від скляної коробки зі скальпом єтті, гід подзвонив Комарову на мобільний, заграла музика, а журналіст робив вигляд, що не може "скинути" дзвінок.

Пізніше експертиза показала, що волосся зі скальпу снігової людини насправді належить гірському козлу.

"Так ми дізнались, що снігової людини немає і непальці обманюють", – закінчив цю історію Дмитро Комаров.

Про авіакатастрофу

Під час експедиції до Непалу українські мандрівники хотіли дістатись у гірське й важкодоступне королівство Мустанг. Цікавість королівства в тому, що там живуть люди за своїми законами та канонами і підкоряються своєму королю. Саме там збереглась істинна тибетська культура.

Зустріч була у форматі Зустріч була у форматі "питання-відповідь"

Звичайному туристу в Мустанг добратись надзвичайно важко. Шлях туди не простий: або пішки, або в сезон посухи позашляховиком, або з міста Покхара можна дістатись до міста Джомпсон, звідки й стартують всі туристичні маршрути.

Перед експедицією у гірську місцевість вони познайомились з українцем, який вже багато років живе поблизу королівства Мустанг і веде аскетичний спосіб життя. Він їм порадив не летіти літаком, а взяти джип і добратись до королівства гірською дорогою й заодно отримати достатньо красиві знімки та кадри, мандруючи гірською дорогою.

І хоча цей варіант був набагато затратнішим і за грішми, і за часом, мандрівники обрали його. Через деякий час вони дізнались, що літак, в якому вони планували летіти, розбився.

Під час захопливих розповідей про мандрівки світом волонтери назбирали цілий стос папірців із запитаннями до телеведучого та оператора. Дмитро Комаров деяким щасливчикам за це навіть дарував подарунки, привезені з його експедицій.

Киянка Вероніка, яка на зустрічах з творцями тревел-шоу вже всьоме, навіть отримала книгу в подарунок з рук улюбленого ведучого.

Киянка Вероніка (праворуч) на таких зустрічах Комарова з прихильниками вже всьомеКиянка Вероніка (праворуч) на таких зустрічах Комарова з прихильниками вже всьоме

Про дочку чаклуна племені з В'єтнаму

Дмитро Комаров розповів, що під час експедицій, коли бачить вродливих дівчат, завжди їм робить компліменти, на кшталт "ти дуже вродлива" тощо. Те ж він сказав і дочці чаклуна, в сім'ї якого вони гостювали під час експедиції, ще й пожартувавши, що забере зі собою в Україну.

Питань із залу - цілий стосПитань із залу - цілий стос

Сім'я дівчини зрозуміла цей жарт надто буквально і потім сказала журналісту, що вони подумали і вирішили, що він може забирати дівчину собі.

Однак жити в Європу чаклун їх не відпустить, а лишить у їхньому селі. У крайньому разі – у в'єтнамському місті Ханой.

"Я їм сказав, що зараз немає часу одружуватись, адже маю ще в рамках експедиції об'їздити ще декілька міст їхньої країни, а потім повернусь до них і одружусь. Так я втік звідти і обманув дівчину з племені", – додав Дмитро Комаров.

Комаров читає запитання із залуКомаров читає запитання із залу

Про подорож гірською дорогою Болівії на авто без гальм

Коли в Болівії журналісти знімали репортаж про останні дні Ернесто Че Гевари, їм довелось чимало їздити в пошуках людей, які б могли про це щось розповісти.

Для цього вони орендували старенький позашляховик в поганому стані, яким їздили три дні гірською місцевістю в пошуках свідків. Коли поверталися назад гірською дорогою, сталась неприємність: в автівці відмовили гальма. За кермом авто був Дмитро Комаров, в салоні – оператор Олександр Дмитрієв та гід. Найцікавіше те, що вони їхали гірською дорогою, яка мала круті повороти, обриви і місцеві її називають "Дорогою смерті".

Автівка спокійно котилась вниз, і ось коли мав бути поворот і потрібно було загальмувати, Дмитро Комаров повідомив пасажирам: гальма не працюють. Олександр Дмитрієв, зі слів Дмитра Комарова, відреагував на цю новину приблизно так: "ОК! Прикольно". А в гіда розпочалась справжня істерика. Він верещав до тих пір, поки авто не зупинилось, в'їхавши в гірку гравію.

Дмитро Комаров був щедрий на розповіді і подарункиДмитро Комаров був щедрий на розповіді і подарунки

Незважаючи на такі моторошні історії з експедицій, чимало питань присутніх в залі стосувалось того, чи не треба їм ще одна людина в команду. Деякі люди на запитання ведучого відповідали, що робитимуть, що завгодно під час експедицій – лишень би взяли.

Про мафію якудза

Дмиро Комаров розповів лучанам, що жодного сценарію, за яким би знімали сюжет про мафію якудза у них не було.

"Були лише проблеми від них", – додав ведучий.

Він пригадав, що мріяв зняти про них відеоматеріал, але не міг знайти до цих осіб підхід, поки не дізнався про щорічне свято, на яке вони збираються в центрі міста. Цікаво й те, що важко було знайти й гіда, який би погодився працювати за цією темою.

Дмитро Комаров каже, що домогтися контакту з якудзами вдалося завдяки українському салу та горілці. Коли вони трохи випили і розслабились, стали краще йти на контакт. Однак все в одну мить завершилось, коли Комаров, фотографуючись з ними, мав необережність обійняти за талію дружину голови банди, що вважається в них дуже поганим та зневажливим жестом. Тоді й почались справжні проблеми і зйомки довелось достроково припинити.

Однак таким чином українські журналісти ще раз пересвідчились, наскільки серйозними є ці люди.

Узагальнюючи розповіді про японську експедицію, Дмитро Комаров зауважив, що безперечно всі б хотіли жити так, як в Японії, де мінімальна пенсія – 1500 доларів, а зарплати – 3 000 доларів. Однак є й друга сторона медалі – трудоголізм, який часто приводить японців до суїциду.

Про щурів на обличчі

Олександр Дмитрієв своєю чергою згадав, що під час експедиції в Індонезію місцеві жителі дали їм нічліг в будиночку. Оператору постелили на ліжку, а Дмитро Комаров мусив ночувати на підлозі.

Серед ночі Дмитро Комаров попросив його посунутись на ліжку та ліг поруч.

Оператор Олександр Дмитрієв згадує, як Комаров попросився до нього на нічОператор Олександр Дмитрієв згадує, як Комаров попросився до нього на ніч

"Я просто спав на підлозі і відчув, що по мені щось повзе. Відкриваю очі, а на мені сидить пацюк. Я подумав: краще вже спатиму із Олександром, аніж з пацюком", – засміявся Дмитро Комаров.

І в продовження теми гризунів він згадав випадок, що стався з ним на острові Комодо (Індонезія).

У будиночку, де ночував ведучий, він повісив на гвіздок свій рюкзак, щоб до нього не добрались щурі і не погризли там нічого. Сам мандрівник розташувався на підлозі під рюкзаком. Вночі його розбудило те, що щур, який все ж заліз на рюкзак, впав звідти прямо йому на обличчя.

Серед запитань, адресованих творцям "Світу навиворіт", було й таке, чи не переживають вони, що коли-небуть країни для сюжетів закінчаться. На це Дмитро Комаров поставив зустрічне запитання, скільки країн вони відзняли за 7 років існування проекту?

Хлопець, який відповів про 12 країн, не лише відгадав, а й отримав від Дмитра Комарова подарунок – гаманець, який зроблений… із коноплі.

Поради туристам від ведучого "Світу навиворіт"

"Якщо ви хочете спокійно відпочити, засмагнути, то, звичайно, варто їхати в подорож з турагенством. Втім, якщо хочете влаштувати свій власний "світ навиворіт" хоча би раз в житті, то варто спробувати організувати поїздку самостійно", – саме така порада прозвучала з уст досвідченого мандрівника.

Для початку він радить забронювати в Інтернеті квиток. Якщо говорити про економію, то варто підписатись на всі можливі сторінки авіакомпаній і вишуковувати інформацію про знижки, спеціальні пропозиції та акційні квитки.

Телеведучий радить під час подорожі Європою орендувати навіть не квартиру, а кімнату в місцевого жителя, як неодноразово робив він. Оскільки власник житла може ознайомити не лише з містом, дати карту, а й розповісти багато цікавого про місцеву культуру, звичаї та життя.

Щодо країн Азії, то Дмитро Комаров радить бронювати житло на перший день, аби було де "кинути валізи", і йти після цього знайомитись з містом та шукати економне житло.Японська мафія, авіакатастрофа в Непалі і гаманці з коноплі:

Дмитро Комаров зізнається, що йому подобається мандрувати чужими країнами на авто чи мотоциклі. Однак наголошує, що українські водійські посвідчення є дійсними не у всіх країнах. Тому потрібно в Україні заздалегідь подбати про міжнародну водійську посвідку.

Він пригадав, що на Шрі-Ланці мав можливість подорожувати країною на мотоциклі. У Тунісі він взяв в оренду найдешевше авто і їздив на ньому та дивився країну.

Щодо гігієни, то тут також варто бути уважним, щоб не підчепити болячок. Творці тревел-шоу, наприклад, беруть в експедиції чималу кількість"Хлоргексидину", яким протирають руки, столові прибори. Воду в чужих країнах Дмитро Комаров радить пити тільки з пляшки і в жодному разі не з-під крану. Також варто брати в свої подорожі аптечку і лишати удома коштовності. Адже останні в подорожах не знадобляться, а навпаки – можуть стати приводом прикрих інцидентів.

Загалом зустріч кумира зі своїми шанувальниками тривала майже чотири години.

Втім навіть після цього довгі шеренги глядачів популярного тревел-шоу вишикувались в черги за афтографом та селфі з людьми, яким вдалося вивернули світ навиворіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ ІНТЕРВ'Ю З МАНДРІВНИКОМ ДМИТРОМ КОМАРОВИМ ПІД ЧАС ПЕРЕБУВАННЯ У ЛУЦЬКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів