У Луцькій міській клінічній лікарні прозвітували про виконану за рік роботу (фото)

П'ятниця, 26 січня 2018, 13:00

У ЛМКЛ за рік пролікували 22 609 хворих, а план ліжкоднів виконано на 102,5 %.

Про це у конференц-залі лікарні під час річного звіту у п'ятницю, 26 січня, повідомила головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

У медзакладі прооперували за рік 8 026 хворих. Для них було виконано 8 899 операцій. А відсоток післяопераційних ускладнень сягнув лише 0,1 %.

"Комплексна програма підтримки учасників АТО і членів їх сімей, прийнята міською радою, діє вже третій рік поспіль, і за цей рік в стаціонарі в нас проліковано 129 учасників АТО і членів їх сімей. Виконано 550 амбулаторних обстежень пацієнтів цієї категорії. На це витрачено 226,2 тисяч гривень", - повідомила головний лікар.

Також розповіла, що у медичному закладі у 2017 році виконали ремонт буфету у відділенні гінекології, капітальний ремонт у відділенні загальної хірургії, відремонтували перехід до поліклініки, сходи харчоблоку та інших приміщень. У ЛМКЛ відрегулювали гаряче водопостачання та налагодили вентиляцію. Для пацієнтів закупили нову постільну білизну, халати та білизну для операційного блоку.

У своєму звіті Лариса Духневич зауважила, що в закладі за один день роблять більше 5 тисяч аналізів, тому оновлення технічної бази приладів та апаратів завжди на часі. За рахунок позабюджетних надходжень проведено капітальний ремонт магнітно-резонансного томографа із заміною котушок і градієнтного підсилювача. Також, з позабюджетних джерел оплачена заміна електронної інтегрованої схеми ангіографічної установки. Проведено ремонти, технічне та сервісне обслуговування медичного обладнання. А за рахунок коштів з бюджету розвитку міста виконано заміну генератора високовольтного імпульсного струму для літотриптора вартістю 1,5 млн грн, заміну рентгенівської трубки ангіографа вартістю 2,4 млн грн, придбання трьох мікроскопів вартістю 141,9 тис. грн.

За 2017 рік надійшли кошти на рахунок лікарні від громадського об'єднання "Допоможемо собі" - 180,4 тис. грн, від громадського об'єднання "Волинська обласна лікарняна каса" – 13,2 тис. грн. Від страхових компаній отримано 234,37 тис. грн.

У лікарні проводять опитування пацієнтів, завдяки яким вдається зробити висновки про ввічливість персоналу, санітарно-гігієнічні умови перебування пацієнтів у відділеннях, чи добровільно були надані благодійні внески до лікарняної каси та інші дані.

Окрім підсумків, головний лікар окреслила й плани на 2018 рік. Так, зазначається, що цьогоріч має відбутися акредитація закладу, вирішення питання добудови відділення невідкладної допомоги, заміна ліфтів у лікарні, вирішення питання ремонту аварійного приміщення бактеріологічної лабораторії, ремонт кабінетів рентгенологічних досліджень та ендоскопії. Серед основних завдань – підготовка до реформування.