Поділитись:

Кір на Волині: зафіксували нове сімейне вогнище

П'ятниця, 26 січня 2018, 11:51
Кір на Волині: зафіксували нове сімейне вогнище

На Волині зафіксували нове сімейне вогнище кору.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Черговий випадок захворювання на кір виявили в Турійському районі в с. Задиби – захворіли двоє дітей із сім'ї ромів віком 3 та 4 роки. Дошкільні заклади вони не відвідують. Наразі час діти знаходяться на лікуванні у інфекційному відділенні Турійської центральної районної лікарні, стан середньої важкості. Вірусологічно підтвердились обидва випадки. У вогнищі провели комплекс протиепідемічних заходів: щеплення отримали 16 осіб, 15 із них – це діти. Про випадки захворювання повідомили у відокремлені структурні підрозділи обласного лабораторного центру, школу с. Тагачин цього ж району, де навчається троє дітей із цієї сім'ї, та у професійний ліцей с. Овадно Володимир-Волинського району, де перебуває одна з контактних.

У сімейному вогнищі кору в м. Ковелі нових випадків не зареєстровано, захворіло троє осіб, одна із них дитина, вірусологічно підтверджено 1 випадок. Медичне спостереження за контактними буде проводитись до завершення інкубаційного періоду (21 день).

Всього з початку 2018 року на Волині зареєстрували 9 випадків кору (Любомльський район – 2, Рожищенський район – 1 (дитина приїхала з м. Одеса), Турійський район – 2, Луцький район — 1 та у м. Ковель – 3). Чотири випадки серед дорослих та 5 серед дітей. Вірусологічно підтверджено 5 випадків (56 %).

З жовтня 2017 року на Волині зареєстровано 49 випадків кору в 7 районах області та містах Луцьк та Ковель. Із числа захворілих майже 76 % становлять діти. Питома вага не щеплених складає понад 69 %. У 67 % хворих діагноз підтверджено вірусологічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів