Поділитись:

ЦНАПу на Волині заважає центр зайнятості

Неділя, 06 березня 2016, 11:47

У Володимирі-Волинському ЦНАП ділить одне приміщення з територіальним центром зайнятості, нове приміщення для якого досі не добудували. Міська влада просить посприяти завершенню будівництва для того, аби "розселити" структури.

Як розповів під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я людини, материнства та дитинства 4 березня заступник голови профільної комісії Сергій Сівак, Володимир-Волинська міська рада звернулась до голови обласної ради Ігоря Палиці зі скаргою на те, що центр надання адміністративних послуг в місті не може нормально функціонувати та приймати відвідувачів, – пише ІА Волинські Новини.

Причиною цьому є те, що в приміщенні, яке знаходиться на балансі міста, працюють дві установи: міський центр зайнятості та, власне, ЦНАП.

Депутати зауважують, що у Володимирі-Волинському намагались збудувати нове приміщення, в яке, відповідно до плану, мав би переїхати центр зайнятості. Проте через проблеми з фінансуванням будівництво об'єкту призупинили в 2013 році. Після того народні депутати, обласна і міська влада звертались до Міністерства соціальної політики з питанням переїзду установи. Правда, там у відповідь відсилали лише відписки, обіцяючи закінчити будівництво: спочатку в 2015 році, потім – у травні 2016 року.

Виконком Володимир-Волинської міськради прийняв рішення взяти недобудоване приміщення для центру зайнятості у міську комунальну власність. Щоправда, в профільному міністерстві передавати об'єкт відмовились.

Ситуацію ускладнює той факт, що віднедавна на ЦНАП поклали виконання нових функцій. Таким чином, тепер в приміщенні потрібно розмістити реєстраторів юридичних та фізичних осіб-підприємців та державних реєстраторів прав на нерухоме майно.

Разом з тим, кошти на ремонт приміщення ЦНАПу вдалось залучити через гранти. Тому вже цього року тут планують відремонтувати об'єкт.

Міська влада Володимира-Волинського просить депутатів області включитись в процес та забезпечити якнайшвидшу здачу об'єкту. Тоді в нове приміщення в'їде центр зайнятості, і "квартирне питання" вирішиться.

Члени профільної комісії облради звернення підтримали, проте остаточне рішення в цьому питання приймуть обранці обласної громади на сесії, що відбудеться 10 березня.

Надрукувати
мітки:
коментарів