Поділитись:

Мінздоров'я радить облаштувати пункти для щеплення у школах і дитсадках

П'ятниця, 26 січня 2018, 09:15
Мінздоров'я радить облаштувати пункти для щеплення у школах і дитсадках

Упродовж третього тижня січня активність грипу в регіонах України залишається низькою, у жодній із областей епідемічний поріг не перевищений.

Про це інфорує прес-служба Міністерства освіти і здоров'я.

За даними МОЗ, упродовж третього тижня січня на ГРВІ захворіло 159 тис. 260 людей, що типово для цієї пори року. Крім того, досліджено 149 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 11 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B і в 6 випадках – типу А.

Запобігти поширенню вірусів грипу допомагають профілактичні заходи, найефективнішим з яких є щеплення, – переконані в Мінздоров'я.

МОЗ рекомендує організовувати тимчасові пункти щеплення проти грипу в дитячих дошкільних закладах, школах, організаціях, установах та закладах, аби запобігти зростанню рівня захворюваності та полегшити доступ населення до вакцинації проти грипу.

У відомстві нагадали, що вакцина проти грипу належить до рекомендованих вакцин та не закуповується за державний кошт.

Також лікарів закликали уникати надмірного призначення ліків та бездоказових методів для лікування чи профілактики грипу та ГРЗ, особливо у дітей.

"Спираючись на сучасні доказові клінічні настанови, протоколи та рекомендації МОЗ наполягає звернути увагу, що антибіотики, противірусні препарати (крім озельтамівіру та занамівіру за показаннями), "імуномодулятори" та інтерферони не рекомендовані для симптоматичного лікування неускладнених ГРЗ у дітей. Ефективність вітамінів, антигістамінних та рослинних препаратів не доведена, а "сиропи від кашлю" можуть бути шкідливими для дітей до 4 років. "Комбіновані ліки від застуди", котрі полегшують симптоми у дорослих, є забороненими для дітей молодшого віку", – наголосили у МОЗ.

Надрукувати
мітки:
коментарів