Поділитись:

Підсумки виконкому: парковки, тарифи та зміни руху громадського транспорту

Середа, 24 січня 2018, 20:00
Підсумки виконкому:  парковки,  тарифи та зміни руху громадського транспорту

На першому цього року засіданні виконкому ухвалили ряд важливих рішень для життєдіяльності міста.

Передусім начальник департаменту економічної політики Олександр Озінович розповів про програму економічного і соціального розвитку Луцька на 2018-2019 роки.

Зокрема йшлося про те, що в приміщенні нинішнього центру зайнятості, що на вулиці Ярощука, в межах цієї програми передбачено облаштування дитячого садочка.

Також Олександр Озінович, відповідаючи на запитання членів виконкому, розповів, що найбільшими боржниками з виплати заробітних плат торік були два підприємства: "Електротермометрія" та ДКП "Луцьктепло".

***

Про роботу луцького ЦНАПу доповіла його очільниця Лариса Карп'як. Вона розповіла, що ЦНАП надає 322 послуги і, незважаючи на те, що він розвивається, є й нарікання від клієнтів. Здебільшого вони стосуються того, що не можна здати документи на біометричний паспорт сьогодні на сьогодні.

***

Багато питань члени виконкому ставили директору КП "Автопарксервіс" Сергію Денисенко. Зокрема член виконкому Ігор Алексєєв поцікавився, чи має він якесь концептуальне бачення вирішення проблеми відсутності парковок у місті. Натомість директор КП сказав, що концептуального бачення поки що нема, але назвав декілька місць, де заплановано створити нові паркомісця.

***

На засіданні цього виконкому скоригували тариф на утримання будинку, який зросте в середньому на 33 %.

Про підсумки стану військового обліку розповіла начальник відділу оборонно-мобілізаційної і режимно-секретної роботи Ніна Бенесько.

Вона також повідомила присутніх, що нині вирішується питання з приміщенням для військкомату, який раніше був на вулиці Словацького, 1.

***

Щодо освітніх питань, то на цьому засіданні затвердили мікрорайони закладів загальної середньої освіти. Адже, як повідомила начальниця управління освіти Зіновія Лещенко, дуже багато коректив було внесено в процедуру зарахування дітей до навчальних закладів.

***

Вперше доповідав перед членами виконкому новопризначений начальник управління транспорту і зв'язку Віктор Кукішев. Його "транспортні" питання виконкомівці обговорювали чи не найдовше.

Загалом погодили внесення змін в тролейбусну мережу. Суть змін полягає в тому, що буде ліквідовано два тролейбусні маршрути: № 6 "Залізничний вокзал-Вересневе" та № 4 б – "Залізничний вокзал – Вересневе", бо вони нерентабельні.

Замість них продовжать тролейбусні маршрути № 4 та № 4-а "Залізничний вокзал – Львівська" до мікрорайону Вересневе.

Також внесли зміни в рух маршрутки № 4. Якщо раніше вона відправлялась від залізничного вокзалу і їхала до дачного масиву "Калина", то тепер місце відправлення буде від "ТЦ "Слон".

За результатами проведених досліджень також затвердили для ЛПЕ коефіцієнт співвідношення кількості безплатно перевезених пасажирів та платних пасажирів в електротранспорті в розмірі 2,43.

***

Що ж до встановлення режиму роботи для закладів відпочинку або ж магазинів, то тут "пощастило" не всім.

Кафе-бар "Вікторія", що на Привокзальній, 15, працюватиме з 10 до 23-ї.

Бар "Корчма", що на проспекті Грушевського, 28, – з 9-ї до 24-ї.

Магазину "Грономаркет", що на проспекті Молоді, не погодили цілодобовий режим роботи, хоча за це рішення голосували двічі.

Втім цілодобово працюватиме ресторанно-готельний комплекс "Срібні лелеки".

Кафе "Данго" – з 10:00 до 23:00

Кафе "Кловер" – до 23:00

Кафе "Грегорі" (Ветеранів, 11 б) – з 11:00 до 23:00.

Кафе "Шалена шкварка" – до 03:00. Як пояснила начальник управління розвитку підприємництва і реклами Наталія Рибай, поруч з кафе розташований стадіон і немає поблизу житлових будинків.

Ресторан "Корона Вітовта" працюватиме до 23:00.

Гастроном "Вишківський" теж не отримав цілодобовий режим роботи.

Паб "Лучеськ" отримав згоду на роботу до 2 години ночі.

Магазин "Продукти 1085", що на Конякіна, працюватиме цілодобово, а кафе "Базилік", що на вулиці Кравчука, 11 а, з 09:00 до 1:00.

Ресторан "Вогнем і мечем", що на Конякіна, 25 б, працюватиме до 24:00 .

Супермаркети "Наш край" (вул. Соборності, 6, Львівська, 61, пр-т Відродження, 18) працюватимуть до 23:00.

Паб "Веселий Джек", що на вулиці Лесі Українки, 37, працюватиме до 23:00.

Магазину "Експрес", що на бульварі Дружби Народів, 2 а, виконкомівці не погодили цілодобовий режим роботи.

Ресторан "Ліон", що на вулиці Львівській, працюватиме до 3:00 години ночі.

Кафе "Пікнік", на вулиці Мисливській, 1, працюватиме до 1 години ночі.

"Версаль" працюватиме до 6 ранку.

Кафе-бар "Горище", що на Соборності, 14 а, працюватиме до 23:00.

Кафе "Show Базилік" працюватиме до 3 ночі.

Кафе "Фартушок", що на вулиці Ковельській, 40, – до 23:00.

Магазин "Продукти 1124", на проспекті Соборності, 11, працюватиме цілодобово.

Магазин "Продукти" на бульварі Дружби Народів, 2 – до 23:00

Для кафе "Брама", що на проспекті Соборності, 43, не погодили режим роботи до 1 години ночі.

Гіпермаркет "Там-Там" та "Експрес ТАМ-ТАМ" працюватимуть до 23:00.

"Джем кафе" на проспекті Молоді, 12 працюватиме з 10:00 до 23:00.

***

Неодностайними були виконкомівці і в питаннях щодо погодження розміщення тимчасових споруд у місті.

Підприємцю Наталії Грабарчук не дозволили розміщення тимчасової споруди на вулиці Глушець, 8. Втім підприємцю Сергію Стрихарчуку дали згоду на розміщення тимчасової споруди на проспекті Відродження, 14.

Також погодили розміщення тимчасової стаціонарної споруди підприємцю Сергію Шапошніку на вулиці Ветеранів. Не дозволили розміщувати тимчасову споруду на вулиці Рівненській підприємцю Ігорю Мар'юку.

***

На цьому засіданні виконкому продовжили аптеці "Сальве" оренду приміщення загальною площею 18,0 кв. м. на проспекті Відродження, 13 до 2020 року. Місячна орендна плата становить 687 гривень.

Підприємству "Вітамед" продовжили оренду приміщення загальною площею 12,4 кв. м на проспекті Волі, 66 а. Місячна орендна плата становить 1236 гривень.

Приміщення на вулиці Гордіюк, 33 загальною площею 7,8 кв. м. віддали в подальшу оренду ТзОВ "Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління "Волиньліфт". Для них місячна орендна плата буде 466 гривень.

Погодили оренду приміщення загальною площею 21,9 кв. м., що на пр-ті Волі, 66 а, з Луцьким базовим медичним коледжем – на термін до 2020 року.

Підприємцю Оксані Мельник погодили продовження оренди приміщення площею 2,5 кв. м., що на пр-ті Відродження, 13, до 2020 року. Місячна орендна плата становить 145 гривень.

Продовжили оренду нежитлового приміщення площею 21,8 кв. м підприємству "Волиньфарм" (вулиця Гулака-Артемовського, 18) до 2020 року. Для них місячна орендна плата становить 981 гривень.

Продовжили оренду нежитлового приміщення на Драгоманова, 1 для ГО "Волинське об'єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих на виробництві "ЗАХИСТ". Орендна плата – 1 гривня в рік.

Також погодили ПАТ "Київстар" оренду нежилтового приміщення на вулиці Дубнівській, 12. Місячна орендна плата для них становить 2302 гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів