Поділитись:

"Подумав, що загрожує небезпека", – луцька поліція розслідує інцидент зі стріляниною

Неділя, 06 березня 2016, 10:14

До чергової частини Луцького відділу поліції ввечері 5 березня надійшло повідомлення від мешканця обласного центру про те, що на Київському Майдані у Луцьку невідомий чоловік дістав із кишені куртки зброю та здійснив декілька пострілів у його бік. Внаслідок стрільби постраждалих немає.

На місце події оперативно прибули наряд патрульної поліції Луцька та слідчо-оперативні групи Луцького відділу поліції та Головного управління Національної поліції у Волинській області, – інформують у секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

Поліцейські з'ясували, що ввечері четверо чоловіків поверталися додому із роботи. На Київському Майдані один із них відійшов в бік порозмовляти по телефону, решта трьох зупинилися, аби його почекати.

У той момент вони помітили неподалік від себе незнайомця, який із незрозумілих причин дістав із кишені куртки зброю, направив в їхній бік та здійснив декілька пострілів. Чоловікам вдалося уникнути попадання куль.

Окрім цього, встановлено, що незнайомець зі зброєю є громадський активіст, який перебував у стані алкогольного сп'яніння. Із його слів він вживав алкогольні напої у кількості 200 грамів. Як пояснив активіст, він застосовував зброю, тому що подумав, що йому загрожує небезпека.

Поліцейські провели детальний огляд місця події. Під час проведення слідчої дії у громадського активіста виявили у кишені куртки предмет зовні схожий на пневматичний пістолет системи Флобера. Його поліцейські вилучили та направлять до Волинського науково-дослідного центру МВС України для проведення дослідження. Громадського активіста доставили у Волинський обласний наркологічний диспансер для освідування.

Згідно з висновком лікаря-нарколога вміст алкоголю в крові становить 1,66 проміле.

Громадський активіст брав участь в атестації волинських поліцейських. Він працював у складі однієї із атестаційних комісій.

Усіх учасників інциденту доставили до Луцького відділу поліції для проведення слідчих дій.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

Як відомо, нетверезим громадським активістом, який влаштував стрілянину, виявився Віктор Вальчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
22 березня 2024
21 грудня 2023
24 вересня 2023
30 серпня 2023
15 серпня 2023
22 червня 2023