Поділитись:

Білорусь не пропускає через кордон українців з ID-паспортами

Неділя, 06 березня 2016, 09:31

Громадяни України не зможуть в'їхати на територію Республіки Білорусь за новим пластиковими ID-картками, які видаються українцям із 1 січня 2016 року.

Про це інформує Європейська правда.

"За чинною двосторонньою угодою між Республікою Білорусь і Україною від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь", – зазначено в повідомленні на сайті Державного прикордонного комітету Білорусі.

У білоруському відомстві також повідомили, що українська сторона досі не ініціювала процедури про визнання даних ID-карт у якості дійсного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок.

"У зв'язку з цим інформуємо, що до врегулювання даних питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України лише за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карт) і внутрішніми паспортами старого зразка (у паперовому вигляді)", – наголосили у прикордонному комітеті.

Як відомо, з 11 січня міграційна служба розпочала запровадження нових документів – новий паспорт виготовляється у формі картки та містить електронний безконтактний чіп, завдяки якому українці невдовзі отримають доступ до електронних сервісів.

Станом на 8 лютого в Україні оформлено близько 20 тисяч паспортів громадянина України у формі пластикової картки.

Надрукувати
мітки:
коментарів