Поділитись:

У центрі Луцька на закинутому приміщенні з'явилося нове графіті

Вівторок, 23 січня 2018, 17:12
У центрі Луцька на закинутому приміщенні з'явилося нове графіті

Відомий луцький художник Андрій Присяжнюк виклав у себе на сторінці в Facebook зображення графіті, яке тепер прикрашає стіну колишнього будинку офіцерів, що на вулиці Винниченка. Зображення не видно зі сторони Винниченка, до стіни можна підійти зі сторони вулиці Потапова.

Тепер на стіні зображений величезний кіт. Досі тут були різні незрозумілі надписи.

"У нашому житті щодня є багато справ, роботи, проблем. Мабуть, коти – це таке свідоме перезавантаження, легкий та грайливий образ, який допомагає на короткий час про все забути. До того ж задоволення від процесу. Шукаю різні цікаві сюжети. На цій стіні намалював себе", - пояснює художник.

До...До...

...і після...і після

На сторінці автора розгорілася дискусія щодо доцільності малюнку на приміщенні, що належить Луцькому національному технічному університету. Однак, як пояснює Андрій, він дістався до стіни вільно, огородження там немає. Та й, додає, те, у якому стані зараз приміщення – більше порушення, аніж його зображення.

"Там в прямому сенсі все обсипається і обписано нецензурщиною, будівля занедбана, і це серйозніший злочин, ніж графіті. До того ж, на мою думку, аварійні будівлі мають бути загороджені. Якщо мій малюнок приверне до цього питання увагу – це плюс", - коментує митець.

Нагадаємо, що колишній будинок офіцерів передали Луцькому національному технічному університету. Уже довгі роки приміщення не використовують і воно у занедбаному стані. Нещодавно ректор вишу Петро Савчук повідомляв, що будинок офіцерів за кілька років відреставрують та поселять туди професорів. Для цих робіт потрібно близько 40 мільйонів гривень.

Довідково:

Стріт-артер Андрій Присяжнюк має за плечима десятки графіті, він організатор графіті-фестивалів "Алярм" і "Поліхром А", автор муралу "Тризуб".

Надрукувати
мітки:
коментарів