Поділитись:

У Луцьку можуть з'явитися пожежні машини для багатоповерхівок

Субота, 05 березня 2016, 16:49

У Луцьку досі немає пожежних автомобілів, які могли б "дотягнутись" до двох 16-поверхових будинків, які є в Луцьку. Проте у найближчі 5 років така техніка може з'явитись завдяки реалізації програми захисту населення.

Як зазначив під час постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства в п'ятницю, 4 березня начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук, у містінемає техніки, за допомогою якої можна було б евакуйовувати людей з квартир найвищих поверхів, – пише ІА Волинські Новини.

Таких будинків у місті два – на проспекті Волі та на вулиці Словацього.


Якщо говорити про столицю, то всього таких 3 машини є у Києві. Ціна однієї одиниці техніки становить не менше 10 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РАЗІ ПОЖЕЖІ ВИЩЕ 9 ПОВЕРХУ В ЛУЦЬКУ – ЕВАКУАЦІЯ НЕМОЖЛИВА

Відомство працює над вирішенням цієї проблеми. Мовляв, вартість такого авто закладена в бюджеті Комплексної регіональної програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016–2020 роки, яку рекомендувала затвердити сесії профільна комісія облради.

Надрукувати
мітки:
коментарів