Поділитись:

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

Субота, 05 березня 2016, 13:30
5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

У виставковому центрі "Палекспо" поблизу міжнародного аеропорту Женеви 3 березня розпочалася одна із найбільш значимих подій у календарі автолюбителів. На 86-й Женевський автосалон, який триватиме до 13 березня, світові бренди привезли понад сотню новинок різних класів, – інформує Forbes.

Традиційно у весняній Швейцарії світовий автопром показав усе найяскравіше та найдорожче, що здатен сьогодні створити. Особливих змін у трендах, які керують нинішнім ринком автомобілів, немає. Умоді надалі залишаються кросовери, як одне із найзручніших рішень для ритму життя у сучасному місті.

Audi презентувала модель Q2. Спритний німецький "паркетник" буде конкурувати з Mercedes-Benz GLA, що вже встиг себе зарекомендувати на ринку. В цьому ж класі свої новинки презентували Seat та Opel, а Skoda нагадала всім про концепт свого повноцінного позашляховика Kodiak. Здивував ще один німецький автомобіль – Volkswagen. Модель T-Cross Breeze стала сумішшю кросовера і кабріолета. Класика для позашляховиків, але новий хід для Volkswagen поки що має статус концепту, і в компанії ще не готові говорити, чи піде автомобіль у серійне виробництво.

У секції спорткарів оновлені версії автомобілів презентували Ferrari и Jaguar. Chevrolet підготувала культовий Corvette, дизайн якого наслідує попередника із 1960-х років. Також у Женеву привезли спорткар Mazda RX-Vision, концепт якого визнали найбільш стильним. А Porsche презентував нового 911-го потужністю 500 к.с. і його "молодшого брата" Boxster S у кузові кабріолет.

Британський Rolls-Royce підготував ексклюзивну серію Black Badge. Зі слів виробника, їхній автомобіль – це життєва позиція "золотої молоді". "Вони грають по-крупному. Вони змінюють світ. Саме для них ми створили серію Black Badge", – пояснив генеральний директор компанії Торстен Мюллер-Отвос.

Видання Forbes вибрало п'ять найцікавіших новинок 86-го Женевського автосалону.

НОМЕР 1 – Bugatti Chiron

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

Думку легендарного ведучого програми Top Geаr Джеремі Кларксона про те, що "гонку озброєнь" серед автомобільних компаній пора завершувати, компанія Bugatti пропустила повз вуха. Нова модель найшвидшого серійного автомобіля вразила усіх своїми показниками: 1500 к.с. та 1600 Нм крутного моменту, які доступні вже у низькому діапазоні обертів двигуна. Такі характеристики змусили виробників обмежити максимальну швидкість гіперкара на позначці 420 км/год. Проте на спортивному треку виробник сподівається встановити новий рекорд швидкості. "Ми випробовуємо закони фізики", – похизувався президент компанії Вольфганг Дюрхеймер.

Всього Bugatti випустить лише 500 екземплярів нового автомобіля, а першу модель відправлять власнику восени. Вартість Chiron, найшвидшого авто у світі, становить 2,4 млн євро.

НОМЕР 2 – BMW M760Li xDrive

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

Нове покоління флагманської моделі BMW отримало свою "вишеньку". M760Li стала втіленням потужних динамічних характеристик та розкішного дизайну. Під капотом баварського творіння щойно розроблений двигун на 12 циліндрів об'ємом 6,6 літрів. Потужність агрегату в пікових значеннях сягає 600 к.с., що дозволяє розганяти німецького велетня до сотні лише за 3,9 секунди.

Щоб не змарнувати такі показники, інженери BMW розробили спеціальну підвіску. За кермом власник авто отримає відчуття спортивної керованості. При цьому автомобіль ніяк не втрачає комфорту, який відчувають пасажири на задніх сидіннях. Зовнішній дизайн також поєднує комфортабельність зі спортивними елементами.

НОМЕР 3 – Maserati Levante

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

До виходу першого кросовера в історії італійського виробника готувалися вже кілька років. Прихильники моделі раділи з того, що Maserati поповнить свій модельний ряд частинкою пазла, якої бракувало, а критики нарікали на відхід від класичних традицій бренду. Тепер Maserati приєдналася до Bentley і Porsche, які ризикнули почати виробництво у незвичному для себе сегменті.

Нова модель "італійця" проектувалась на базі інших представників Maserati – Quattroporte и Ghibli. Для кросовера доступні три двигуни, кожний – 3-літровий V6. Два – бензинові бітурбованих потужністю 350 або 430 к.с., а також турбодизель на 275 к.с. У дизайні Maserati знову довела, що є одним із лідерів ринку. Салон оснащений високоякісною шкірою та шовком від Ermenegildo Zegna. А зовнішність купе забезпечує новинці найменший аеродинамічний опір серед конкурентів.

НОМЕР 4 – Citroen E-Tense DS

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

Найкрасивішим концепткаром року визнали Mazda RX-Vision. Citroen вдалося максимально втілити ідеї футуризму. Зовнішній дизайн, наповнений безліччю дрібних аеродинамічних деталей, підкреслено просторим салоном, де місце водія нагадує космічний корабель. При цьому дизайн деяких елементів кузова проектували із "сітроенів" 1995 року.

Під капотом такого автомобіля немає місця для традиційного бензину. Електродвигун потужністю 402 к.с. може розігнати автомобіль до стоні за 4 с. Максимальна швидкість не настільки космічна, як дизайн, однак теж пристойна – 250 км/год.

НОМЕР 5 – Toyota Kikai

5 найцікавіших прем’єр Женевського автосалону

Прем'єра концепту відбулася восени на рідному для автомобіля Токійському автосалоні. Тим не менше, у Швейцарії Kikai раді були бачити не менше, ніж довгоочікувані прем'єри.

Дизайн автомобіля розвертає сучасні тенденції концепткарів на 180 градусів. Якщо більшість сьогоднішніх виробників вдаються у цьому сегменті до футуризму, то Toyota вирішила нагадати, як виглядали автомобілі на початку свого існування понад сто років тому. В автомобіля практично відсутній кузов, тому видно всі внутрішні деталі. А в салоні під ногами водія розташоване прозоре віконце, яке дещо нагадує транспорт із мультфільму "Флінстоуни".

Надрукувати
мітки:
коментарів