Поділитись:

На Волині хочуть позбавити ліцензії підприємство, що шкодить екології

Субота, 05 березня 2016, 10:42
На Волині хочуть позбавити ліцензії підприємство, що шкодить екології

Призупинити діяльність ТзОВ "Німб-7", що займається видобутком піску, просять депутати Рожищенської райради. Таке рішення пояснюють заборгованістю з орендної плати та руйнацією автошляху.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 4 березня, – пише ІА Волинські Новини.

Члени комісії розглянули звернення Рожищенської районної ради щодо питань користування надрами ТзОВ "Німб-7". У зверненні депутати просять скасувати дозвільні документи на користування надрами для ТзОВ "Німб-7".

Як зауважив член комісії Сергій Котюк, відкликати гірничий відвід депутати не можуть, тому що це питання не належить до їхньої компетенції. У ліцензії вказано про видобуток піску та своєчасне та в повному обсязі сплачення коштів у бюджет. Невиконання цієї умови тягне за собою призупинення або втрату ліцензії. Вказане підприємство має заборгованість зі спати податків. Так, загальна сума боргу становить 226 тисяч гривень.

Представники підприємства розповіли, що воно наразі не працює, а заборгованість існує не з плати за надра, а з орендної плати. Сума основного боргу становить 150 тисяч гривень.

Як розповів перший заступник Рожищенської райдержадміністрації Ігор Шкільний, проблеми з підприємством тривають з 2010 року. Щороку ТзОВ "Німб-7" віддавав лише частину боргу, який постійно збільшувався. Окрім цього, в результаті діяльності підприємства завдано збитків екології місцевості, а підприємство, мовляв, захопило 6,5 гектара території, яка не входить до гірничого відводу.

Районна влада торік зверталася до різних інстанцій, але отримала відмову через мораторій на перевірки. Соціальне збурення викликає руйнація дороги Рожище-Луків. Це створює проблеми щодо укрупнення шкіл – замовити послуги перевізника і пустити дорогою автобус, який перевозив би школярів. З цих причин, в депутатів облради просять призупинити діяльність підприємства.

Голова комісії Василь Столяр пропонував провести виїзне засідання комісії на місці діяльності підприємства. Своєю чергою, голова облдержадміністрації Володимир Гунчикпропонував зняти питання з розгляду та згодом, до 15 квітня, заслухати представників управління екології (щодо можливого порушення екологічного законодавства) та ДФС (щодо сплати податків).

Члени комісії підтримали цю пропозицію.

Надрукувати
мітки:
коментарів