Степан Москвич сплатив понад 2,5 мільйони гривень застави і вийшов на волю (відео)

Середа, 17 січня 2018, 12:05

Більше двох з половиною мільйонів застави сплатили за волинського аграрія Степана Москвича, якого підозрюють у розтраті зерна на суму понад 58,81 мільйонів гривень.

Про це повідомляє "12 канал", посилаючись на інформацію працівників Державної судової адміністрації у місті Києві.

Нагадаємо: 19 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього директора ДП "Луцький КХП №2" за підозрою у розтраті зерна на суму понад 58,81 млн грн. Упродовж квітня-червня 2014 року з елеватора незаконно вивезли понад 26 тис. тонн зерна, яке належало ПАТ "Аграрний фонд". Керівником підприємства на той час був Степан Москвич.

У своєму клопотанні правоохоронці просили обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою з альтернативою сплатити понад 67 мільйонів застави. Однак суд визнав таку суму непомірною для екс-директора Луцького КХП №2 й призначив йому заставу у розмірі понад два з половиною мільйони. Ця сума виявилась прийнятною. Уже наступного дня на рахунки профільного управління надійшли гроші, Степана Москвича уже пообіді звільнили з-під арешту.