Поділитись:

ProZorro запускає онлайн-курс для держзамовників

П'ятниця, 04 березня 2016, 18:35
ProZorro запускає онлайн-курс для держзамовників

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запускає перший в історії України державний масовий онлайн-курс для державних замовників щодо роботи системи публічних закупівель.

Навчання розпочнеться у травні 2016 року. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Вслід за Великою Британією, Україна стала однією з перших країн в світі, що створила державний масовий онлайн-курс. Курс "Публічні закупівлі" розміщується на українській неприбутковій платформі онлайн-курсів Prometheus і є безкоштовним. Програма курсу складається із циклу відеолекцій, а також додаткових матеріалів, інтерактивних завдань та форуму, на якому слухачі можуть ставити запитання викладачам.

Слухачі курсу зможуть дізнатися про основні нюанси публічних закупівель: від особливостей законодавства, створення тендерної документації і до використання нових онлайн-інструментів, в тому числі, системи електронних закупівель ProZorro і модуля аналітики закупівель bi.prozorro.org.

"До вересня 2016 року всі державні тендери в Україні будуть переведені в електронний формат. Це дуже важливий крок в реформі публічних закупівель, і навчання має критичне значення для її успіху. Навчання розпочнеться у травні 2016 року", – наголошують у міністерстві.

Довідка:

Загальна кількість державних замовників в Україні складає близько 16 тисяч, в них діють 25 тисяч тендерних комітетів, кожен з яких включає в середньому 5 осіб. Таким чином, потенційна аудиторія курсу складає більше 100 тисяч слухачів – учасників тендерних комітетів по всій країні.

Для багатьох з них участь у публічних закупівлях – додаткове неоплачуване навантаження, що негативно впливає на якість використання грошей платників податків. Саме тому професіоналізація закупівель є однією з ключових умов реалізації реформи публічних закупівель, яка, за оцінками спеціалістів Мінекономрозвитку, дозволить економити до 50 мільярдів гривень щороку.

Надрукувати
мітки:
коментарів