Поділитись:

Все, що за 15 км від Луцька — це у перспективі Луцьк, — Гунчик

Вівторок, 16 січня 2018, 19:55
Все, що за 15 км від Луцька — це у перспективі Луцьк, — Гунчик

У далекій перспективі Луцьк буде укрупнюватися за рахунок прилеглих територій. Таку думку 16 січня під час зустрічі із громадою села Прилуцьке повідомив голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

"У перспективі все, що 15 км від Луцька — це у далекій перспективі місто Луцьк", - зазначив посадовець. Він натякнув, що на його думку мова йде не лише про ті села, які не об'єдналися, а й тих, що вже об'єднані в ОТГ.

Гунчик додав, що місто не повинно уступати сусідній обласним центрам і мати сильну економіку, адже це матиме значення при зміні адміністративно-територіального устрою України у майбутньому.

Голова Волинської ОДА зазначив, що попри майбутнє об'єднання, нині важливо розвивати спільні проекти, у тому числі на умовах співфінансування.

Зокрема, мова йде про будівництво доріг. Із 2018 року після створення дорожнього фонду є можливість фінансувати державні, місцеві та комунальні дороги. Нині розробляється перелік доріг, де партнерами виступлять органи місцевого самоврядування.

Так, на наступний рік запланований ремонт об'їзної дороги навколо Луцька.

"Колись ці наші проекти будуть спільним проектом "великого Луцька", - зазначив Володимир Гунчик.

"Луцьк має сказати Прилуцькому: ми без вас не можемо. Сільська рада має сказати: ми без вас не можемо", - додав губернатор. Але це треба перевірити на спільних проектах: зробити пам'ятник, ставки, пустити маршрутку. На думку посадовця, виконання великих спільних проектів — це як мінімум два роки.

Надрукувати
мітки:
коментарів