Волинянин показав неймовірну красу літнього сплаву по Дніпру (фотопідбірка)

Неділя, 14 січня 2018, 15:00

Волинський мандрівник та фотограф Сергій Палько днями оприлюднив свій фотозвіт та розповідь про літній сплав по Дніпру — з Канева до Кременчуцького водосховища.

Автор описує, що завжди хотів поплавати по дикому Дніпру, не підпертому плотинами електростанцій. Таких місць в Україні не так і багато. Одна з територій — ділянка, що нижче від Канівської ГЕС.

"Я колись вже там був і робив невеличкі екскурсії човником і пішки по березі. Надихали також картини українських художників 19 століття, на полотнах яких можна було побачити Дніпро первозданий", - розповідає Сергій.

Похід у парі з товаришем Дмитром запланував на другу половину липня. На все — тиждень. Мали два однакових китайських човника, вагою по два кілограми.

"Я багато річок проплив на таких плавзасобах. Зручно добиратись - в один рюкзак вміщається все: човен, весла, спальник, тент, продукти, одежа... Моя надувна п'ятнадцятикілограмова байдарка чекає ще свого часу", - пише мандрівник.

Спочатку їхали з Луцька поїздом, а згодом автобусом. Ночували у наметах чи просто неба, готували їжу на вогні. Глухі заболочені острови чергувалися з веселими піщаними.

"Вечоріє. Ночувати вирішуємо на великому високому острові під правим берегом на схід від села Хрещатик. Я, буквально, вражений красотою острова і Дніпра біля нього!", - згадує Сергій.

Із повним текстом розповіді можна ознайомитися у блозі автора.