Поділитись:

Назвали кращі військкомати Волині

Субота, 13 січня 2018, 16:40

Зі слів військового комісара обласного військкомату Романа Кулика, у 2017 році рівень виконання завдань вищого керівництва держави та Генерального штабу Збройних сил України щодо комплектування військових частин кандидатами на військову службу за контрактом становить 74 %.

Волинський ОВК за підсумками роботи у минулому році у рейтингу Генерального штабу посів 16 місце в Україні. Слід також зазначити, що найкращим в області залишається Володимир-Волинський військовий комісаріат (92 % від запланованого). Натомість, найгірші – Камінь-Каширський та Ківерцівський, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

Серед заходів, які проводили на теренах краю: трансляція відеороликів на телебаченні, виготовлення поліграфічного матеріалу, розміщення білбордів
тощо. Суттєву допомогу військовим комісаріатам надали представники Любешівського та Маневицького районів.

"Перед нами стоїть завдання: до кінця лютого доукомплектувати 14-у ОМБ – це 370 чоловік. На сьогодні прийнято лише двоє. Ще 12 проходять медичний
огляд" – повідомив Роман Кулик.

Що ж стосується осіннього та весняного призову, то їх виконали на 100 %. Однак велика кількість призовників взагалі не з'явилася. До прикладу, лише восени – більше 8,5 тис. чоловік. Серед кращих військових комісаріатів області – Володимир-Волинський, Луцький та Ковельський. Разом із тим призов офіцерського запасу, що відбувся у червні та листопаді 2017 року, був не такий вдалий. Адже відповідно до плану із 41 офіцера, підготували лише 30. Між іншим, 187 чоловік взагалі не з'явилися до військових комісаріатів без поважної на то причини. Відтак, до поліції надіслали списки громадян, які ухиляються від виконання громадянського обов'язку. До слова, відповідний призов будуть проводити щоквартально.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКІ ВІЙСЬКОВІ КОМІСАРІАТИ РЕОРГАНІЗУЮТЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів