Поділитись:

Vox populi: "бляхи", алкоголь, корупція – лучани назвали причини збільшення аварій (фото)

Неділя, 14 січня 2018, 21:00
Vox populi:

Уже не перший рік Україна займає одне з перших місць у Європі за кількістю смертельних аварій на дорогах. Зменшили дозволену швидкість руху у межах міста, підняли штрафи, зробили дороги – а результату ніякого. Лише у Луцьку за два тижні січня кількість ДТП перевалила за десяток, серед них – кілька із летальним наслідком.

У чому ж причина безладу на дорозі? Хто винен в численних аваріях і як виправити ситуацію, ІА "Конкурент" запитало у лучан

Тетяна:

Vox populi:

Тут стільки проблем! Винні всі. Скажу і як водій, і як пішохід. І ці єврономери, це щось жахливе! Не раз помічаю: вони ж не дивляться ні на що – "підрізають", це жахливе щось! Не знаю, коли буде цей порядок. Пішоходи теж – як батьки виховують, так і діти потім своїх дітей виховують (ви ж це знаєте прекрасно). Якщо дитинку вчити, коли ведеш за ручку в садочок, що то є світлофор, то є зебра, то вона так не піде десь там перебігати. Все йде від виховання. Щоб врегулювати, щоб боялися, потрібні якісь закони, правила, 100 % потрібні більші штрафи. Але тут є ще одна складова – корупція, ті ж хабарі. Казали, що не беруть... Беруть вони, і нова поліція так само бере, як і стара брала. Зі всіма можна домовитися, усі про це знають – тож не Америку відкриваємо. Тут ще не скоро, напевно... Тільки якісь більш жорсткі закони треба, правила, щоб покарання дійсно було суттєвіше. Я думаю, що гривня тут нічим не допоможе. Якщо перебореться корупція, ці хабарники перестануть брати, я так думаю, то буде якийсь результат.

Ярослав:

Vox populi:

На мою думку, причина в тому, по-перше, що збільшилась кількість машин на нерозмитнених номерах. І друга причина – свята, вживання алкоголю. Це моя думка. Щоб виправити ситуацію, вже перші правильні кроки роблять – зменшують швидкість у місті. Збільшення штрафів – теж дуже правильно. В кожного є діти, родичі, всі за них переживають, тож потрібно водити машину дуже обережно.

Валентина:

Vox populi:

У тому, що стільки аварій, звичайно, спочатку водії винні. Це найперше, як на мене. А по-друге, закони в нас такі – треба більш жорсткі закони приймати для того, щоб була кримінальна відповідальність.

Юрій:

Vox populi:

Причиною аварій є неуважність пішоходів. Неуважність водіїв теж, але більше пішоходів. Люди своє життя не ставлять ні у що. Щоб це врегулювати, потрібні більш жорсткі штрафи, аж до кримінальної відповідальності.

Галина:

Vox populi:

У 70 % аварій винні водії, а в 30 % – пішоходи. Я так думаю. Водії часто сідають за кермо під дією алкоголю. А пішоходи розмовляють по телефону, як переходять дорогу, тому стають неуважні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЧОМУ СТАЄТЬСЯ ТАК БАГАТО АВАРІЙ І ХТО У ЦЬОМУ ВИНЕН

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024