Поділитись:

Уряд виділив допомогу постраждалим на Майдані

П'ятниця, 12 січня 2018, 15:36

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо виплати в повному обсязі одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули під час сутичок на Майдані, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування.

Про це інформує Урядовий портал.

Законом України "Про державний бюджет України на 2018 рік" передбачено 294 млн гривень відповідно до бюджетної програми "Надання одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, та особам, які отримали тілесні ушкодження, побої, мордування під час участі в зазначених акціях".

Законом визначено такі розміри державної допомоги постраждалим та членам їх сімей:

  • у зв'язку із смертю члена сім'ї, який брав участь у масових акціях громадського протесту, за умови, що смерть безпосередньо пов'язана з участю в масових акціях громадського протесту, – 1 млн гривень;
  • у зв'язку з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень учаснику масових акцій громадського протесту – 700 тис. гривень;
  • у зв'язку з нанесенням тілесних ушкоджень середньої тяжкості учаснику масових акцій громадського протесту – 500 тис. гривень;
  • у зв'язку з нанесенням легких тілесних ушкоджень, побоїв, мордувань учаснику масових акцій громадського протесту – 200 тис. гривень.

У разі, якщо допомога вже виплачувалася протягом попередніх років, то розмір державної допомоги буде зменшено на раніше виплачену суму.

Надрукувати
мітки:
коментарів