Поділитись:

У Волиньраді хотіли звільнити начальника Пенсійного фонду

П'ятниця, 04 березня 2016, 12:13
У Волиньраді хотіли звільнити начальника Пенсійного фонду

Жителів районів Волині турбує об'єднання управлінь Пенсійного фонду. Відповідні звернення 4 березня розглядала постійна комісія Волинської обласної ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я, материнства і дитинства.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, планується оптимізація органів Пенсійного фонду, – пише Волинський інформаційний портал.

На Волині планують об'єднати Іваничівське та Нововолинське управління з центральним офісом у селищі Іваничі, Любомльське і Щацьке управління з центром у Шацьку, Горохівське і Локачинське управління з центром у Локачах.

Жителі цих районів невдоволені такими змінами. Вони побоюються незручностей, а також турбуються через скорочення працівників.

Натомість начальник управління Пенсійного фонду у Волинській області Петро Філіпчук зауважив, що об'єднання не тягне за собою скорочення працівників. Оптимізовують тільки керівний склад підрозділів. Скажімо, якщо об'єднуються два управління, то замість двох начальників і чотирьох заступників залишиться один начальник і два заступники. Окрім того, саме управління залишається на місці.

Голова Любомльської райради Микола Сушик зауважив, що про зміни нікого не повідомляли, кажучи, що поки що реформи не планується. Окрім того, за його словами, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик сказав, що Філіпчук не погоджував із ним оптимізацію управлінь та розміщення об'єднаних офісів.

Утім, голова Шацької районної ради Сергій Карпук зауважив, що, скажімо, Шацьку теж треба надходження, адже на території району немає митниці, як це є в Любомльському районі. Зрештою більшість депутатів погодилися, що це штучно створена напруга. Михайло Бегаль припустив, що Філіпчук – член партії, яка свідомо породжує негатив до влади.

"Усі проти вас, а ви стоїте на своєму, водичку ллєте, а люди настільки збурені", – наголосив депутат Юрій Гупало.

Зрештою члени комісії запропонували винести на сесію рішення про невідповідність Петра Філіпчука займаній посаді. Втім, цій пропозиції не вистачило голосів.

Надрукувати
мітки:
коментарів