Поділитись:

"Геть московського попа": під церкви Луцька принесли ляльки (фото)

Четвер, 11 січня 2018, 08:41

Луцьк долучився до української акції #принесиляльку.

На парканах церков Української православної церкви (так званого московського патріархату) причепили м'які іграшки та листівки із закликами "Геть московського попа" та "Ми мусимо завершити розпочате нашими дідами-прадідами". Про це повідомили у фейсбук-спільноті С14.

Акція #принесиляльку була розпочата блогером Юрієм Гудименком в знак протесту проти УПЦ (МП), священнослужитель з якої відмовився відспівувати дворічного хлопчика в Запоріжжі, аргументувавши це тим, що дитина хрещена в УПЦ Київського патріархату. У Луцьку акцію організували Національний альянс і С14.

У Волинській єпархії УПЦ відреагували на дії активісті. Прес-секретар протоієрей Олег Точинський обурений такими закидами.

"Дуже цікаво, про яких дідів-прадідів вони говорять? Чи не про тих, які куполи з храмів валили, а віруючих на Колиму засилали. Переконаний, що у виконавців цієї акції, як мінімум, один-два діди-комсомольці назбираються. Але то таке...

Я вже писав і повторюсь ще раз. Радий і втішений з того, що наша молодь має активну громадянську позицію, однак прикро, що наявний потенціал спрямовується на подібні речі. Якщо вже мова зайшла про дітей (хоча не розумію, до чого храми Волині, коли ситуація трапилась у Запоріжжі), то довідково хотів би повідомити, як Волинська єпархія УПЦ підтримує УКРАЇНСЬКИХ дітлахів, скільки сил та часу на це витрачається і тому подібне", – зауважив він.

Олег Точинський перелічив благодійні акцій, які організовує чи до яких долучається церква: благодійні фестивалі і концерти, підтримка дітей, батьки яких в АТО, підтримка дітей, позбавлених батьківського піклування та опіки, дітей-інвалідів. До того ж, зауважив протоієрей, за сприяння Волинської єпархії УПЦ було звільнено з полону кількох українських військових, серед яких Роман Лановий, Валерій Холонівець, Віктор Михальчук та інші.

"У жодній із вищеперерахованих справ я ніколи не зустрічав представників С14 чи Національного альянсу. Їх поряд не було. У мене все. А ви думайте", – написав Олег Точинський.

Надрукувати
мітки:
коментарів