Поділитись:

У Луцьку анонсували проведення конкурсу громадських ініціатив

П'ятниця, 04 березня 2016, 10:53

З 21 березня до 1 червня цього року триватиме конкурс на визначення кращих громадських ініціатив у 2016 році.

Конкурс проводитимуть у рамках затвердженої міською радою "Програмою підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015–2017 роки". Про це повідомляють на сайті Луцької міської ради.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев підписав розпорядження "Про проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив у 2016 році".

З 21 березня до 21 квітня прийматимуть анкети ініціатив у луцькому Центрі надання адміністративних послуг (вул. Лесі Українки, 35).

Анкету можна завантажити тут.

Згодом усі затверджені і відхилені ініціативи будуть опубліковані в газеті "Луцький замок" та на офіційному сайті Луцької міської ради з 22 квітня до 6 травня 2016 року.

Із 7 до 15 травня затверджені анкети будуть розміщені для голосування на офіційному сайті міської ради.

У міськраді нагадують, що вартість реалізації однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 000 гривень, а співфінансування ініціаторів проектів становити не менше 10 % від вартості проекту однієї ініціативи.

Ініціативи можуть бути спрямовані на:

  • благоустрій мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, облаштування місць для вигулу собак та пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території тощо);
  • покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах; організація дозвілля (проведення спортивно – масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат будинків, мікрорайонів, облаштування ігрових кімнат для дітей, культурно-мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді);
  • розвиток велоінфраструктури (встановлення велопарковок, нанесення дорожньої розмітки для велоруху);
  • покращення екологічної ситуації у місті (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення смітників, облаштування місць збору сміття, утримання природоохоронних зон та берегів річок);
  • розбудова, збереження та відновлення історично - культурної спадщини міста (ознакування, ремонт та реставрація пам'яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць).
Надрукувати
мітки:
коментарів