Поділитись:

Виробник "Хортиці" придбав ще один завод у Росії, – ЗМІ

П'ятниця, 04 березня 2016, 10:18
Виробник

Українська компанія Global Spirits (виробник горілки "Хортиця") стала власником підмосковського заводу "Роднік і К".

Про те, що Global Spirits придбала лікеро-горілчаний завод "Роднік і К" в Митищах, виданню "Комерсант" розповів топ-менеджер однієї з алкогольних компаній, – інформує Економічна правда.

Згідно з даними, з 29 грудня 2015 року новим власником ТОВ "Роднік і К" стала кіпрська компанія Oxford AMG-77 Ltd. Їй же належить інше горілчане підприємство – вологодське ТОВ "Руский сєвєр". Попереднім власником "Роднік і К" було ТОВ "Авета-С", власниками якої були Валентина Стовбуренко (50%), Микола Пилаєв і Олексій Стовбуренко (в обох по 25%).

На балансі "Родник і К" були тільки виробничі лінії, уточнює джерело, знайоме з умовами угоди.

Як зазначає видання, на сайті виробника в переліку підприємств "Роднік і К" не значиться. Серед брендів, які випускаються на підприємства – горілка "Русский графин" і коньяк "Російський". Із матеріалів Роспатенту випливає, що в "Роднік і К" є також ліцензія на випуск горілки "Добрий ведмідь" для компанії Статус-груп.

Джерело, близьке до Global Spirits, висловлює свою версію придбання "Роднік і К". Із його слів, цьогоріч у заводу "Руский сєвєр" закінчується термін ліцензії на випуск алкогольної продукції, і в компанії побоюються можливих складнощів із її продовженням.

За даними "СПАРК-Інтерфакс", ліцензія "Руского сєвєра" закінчується 20 червня.

Global Spirits не єдиний виробник горілки з України, який "обзавівся" в Росії власним виробництвом. У минулому році холдинг "Баядера" придбав "Великоюстюгзський ЛГЗ", на якому випускає горілки "Цельсій", "Воздух" і ряд інших марок.

Надрукувати
мітки:
коментарів