Поділитись:

Навчитись казати "Ні!"

Понеділок, 08 січня 2018, 07:40

З дитинства всіх нас вчили, що варто бути вихованими, добрими, чуйними, людяними.

Нас вчили, що потрібно допомагати людям, не залишати їх в біді і так далі. Відповідно, кожна людина отримавши установки на життя й певний багаж виховання та збагатившись власним світоглядом, живе й вчиняє так, напевно, як вважає правильним.

Прекрасно, якщо можеш допомогти людині,особливо близькій для тебе (то це святе, я вважаю).

Але де та межа між твоїм прагненням робити світ кращим, творити добро й допомагати людям і нахабністю тих окремих особин, кому ти допомагаєш (особливо регулярно)?

Адже ж коли ти допомагаєш людині в складній ситуації - це звісно ж добре. А що коли вона починає зловживати твоїм добром і тим, що ти не вмієш відмовити?

Мені здається що деякі людиська (інакше не назвеш такого типу нахаб) вивчають ваш характер, рознюхують ваше невміння казати "Ні" (навіть в тих ситуаціях які невигідні вам) і нахабно користуються цим. Таким людям байдуже на ваші інтереси, вашу ситуацію й інші обставини. Ви не вмієте відмовляти? Хочете всім бути хорошим товаришем, людиною врешті решт? - тоді людисько обов'язково скористається цим на повну.

Найцікавіше, що окремі люди не заслуговують навіть тих вчинків, які ви для них робите і ніколи їх не оцінять. А варто вам буде хоча би раз відмовити, то всі ваші попередні добрі справи автоматично анулюються в очах людиська і ви для нього станете ворогом № 1.

Все ж таки, як пишуть в розумних книжках з психології, варто навчитись говорити "Ні" і не робити те, що вам не вигідно аби догодити іншим.

А ще краще, варто фільтрувати людей, які якимось чином опинились біля вас. Щоб не потрапляли в коло спілкування людиська, які нахабно користатимуться тим, що ви не вмієте сказати "Ні!".

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

Надрукувати
мітки:
коментарів