Поділитись:

У райлікарні на Волині відкрили відділення нового типу

П'ятниця, 04 березня 2016, 09:35
У райлікарні на Волині відкрили відділення нового типу

Нещодавно в Любомльській центральній районній лікарні відкрили бактеріологічне відділення клініко-діагностичної лабораторії, оснащене сучасним обладнанням. Окрім того, всі відділення лікарні отримали статус "Чиста лікарня".

Про це зазначено на сайті Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України.

"Участь у міжнародному проекті "Польща-Білорусь-Україна" дала можливість Любомльській центральній районній лікарні стати ще на одну щаблину вище. Придбавши сучасну високоспеціалізовану апаратуру, тут виконують маніпуляції, які доступні лише в обласних лікарнях", – зазначив генеральний директор територіального медичного об'єднання Любомльського та Шацького районів Володимир Дибель.

Раніше таке діагностичне обстеження проводили в районній санітарно-епідеміологічній станції, що за три кілометри від лікарні. Це створювало незручності для пацієнтів. Тепер бактеріологічне відділення клініко-діагностичної лабораторії розміщене поряд із лікувальними корпусами. У бактеріологічному відділенні клініко-діагностичної лабораторії найсучасніша апаратура. Тут мають дозвіл на роботу зі збудниками 3-4 груп патогенності.

"Лікарня прагне отримати статус клінічної, а для цього необхідно ще багато працювати, застосовувати сучасні методики і методи", – наголосив Дибель.

Надрукувати
мітки:
коментарів