Поділитись:

Корпорації Apple загрожують мільярдні втрати

Четвер, 04 січня 2018, 19:31
Корпорації Apple загрожують мільярдні втрати

Рішення корпорації Apple знизити вартість заміни батарей для старих моделей iPhone до 29 доларів (замість 79) принесе компанії збитки у розмірі 10 мільярдів доларів.

До такого висновку прийшли аналітики банку Barclays, – повідомляє "Слово і Діло".

Раніше повідомлялося, що Apple йде на цей крок на фоні скандалу навколо навмисного уповільнення роботи старих моделей смартфонів заради збільшення тривалості роботи батареї. Як відзначають аналітики, згідно з їх опитуванням, зношення акумулятора є головною причиною покупки нових iPhone. З огляду на те, що заміна батареї тепер коштує дешевше і передбачає збільшення продуктивності смартфона, експерти прогнозують, що в 2018 році продажі iPhone можуть знизитися на 16 мільйонів штук.

"Хоча це може бути хорошим PR-ходом для Apple, нам здається, що це може негативно позначитися на продажах iPhone через те, що більше користувачів віддадуть перевагу поміняти батарею замість покупки нового пристрою", — пишуть експерти.

Нагадаємо: проти компанії Apple подали два колективні позови у США – після того, як техгігант визнав, що з часом уповільнює старі моделі своїх смартфонів аби подовжити їм життя і допомогти роботі батареї.

Надрукувати
мітки:
коментарів