Поділитись:

"Луцький спиртзавод обо'язково приватизують", – екс-голова "Укрспирту"

Четвер, 03 березня 2016, 16:13

Екс-керівник ДП "Укрспирт" Роман Іванюк вважає, що Луцький спиртзавод обов'язково приватизують.

На його думку, залишати його в статусі державного підприємства немає жодного сенсу. Про це він розповів виданню "Відомості".

Якщо буде кластерна приватизація, то він увійде в кластер із умовно іншими заводами Рівненщини та Львівщини. Якщо буде корпоративна приватизація, то він увійде з іншими заводами в одну юридичну особу.

Також Роман Іванюк звертає увагу на те, що луцьке підприємство насправді має невеликі потужності.

"Раніше існувало підприємство "Луцький спиртогорілчаний комбінат", яке було ліквідоване, а його майно приєднане до майна ДП "Укрспирт". Чому так було зроблено? Тому що на старій юридичній особі завис борг у 68 мільйонів гривень по курсу 5 гривень за долар. Цей борг був штучно зроблений для того, щоб підприємство збанкрутувало і його можна було забрати за борги", – заявив Іванюк.

На думку екс-керівника "Укрспирту" те, що місцеві депутати розказують людям, що потрібно повернути підприємство назад і дати йому статус окремої юридичної особи, щоб почати сплачувати податки в місцеву казну є "чистою профанацією".

Та додає, що люди, які намагаються це зробити, хочуть впливати на місцевому рівні на призначення керівника та збагатитися на цьому заводі.

"Здійснюючи прості розрахунки, Луцький спиртзавод у кращому випадку за рік може заробити приблизно 200 тисяч гривень. 20 відсотків із них – це невеликий заробіток для місцевої казни", – аналізує колишній керівник "Укрспирту".

"Коли я очолив "Укрспирт", у мене була можливість запустити одне з сорока двох підприємств в Україні, і я вибрав саме Луцьк. Вирішив, що ми обов'язково маємо відновити це підприємство. І ми це зробили. Завод почав працювати, а люди – отримувати заробітну плату", – каже Роман Іванюк.

Екс-керівник зауважує, що в інвесторів буде інтерес до Луцького спиртзаводу, бо на його потужностях є можливість виробляти достатньо якісну продукцію. Але, з іншого боку, це виробництво не входить до першої десятки спиртзаводів України за виробничою потужністю, якістю обладнання та ефективністю.

Нагадаємо, що раніше Роман Іванюк заявляв, що підприємства спиртової галузі готують до приватизації

Читайте також: ПРО ДОЛЮ "ЛУЦЬКОГО СПИРТОГОРІЛЧАНОГО ЗАВОДУ" ГОВОРИЛИ У КИЄВІ

Надрукувати
мітки:
коментарів