Німеччина може запровадити санкції проти Facebook

Середа, 03 січня 2018, 19:30

Американська інтернет-компанія Facebook може зіткнутися зі штрафами у Німеччині.

Як заявив керівник Федерального антимонопольного відомства Німеччини Андреас Мунд, Facebook проводить політику, що діє всупереч європейським нормам щодо збору та обробки даних користувачів, – повідомляє Deutsche Welle.

Такі дії з боку американської компанії розцінюються експертами антимонопольного відомства ФРН як "зловживання домінуванням на ринку". У відомстві переконані, що користувачам доводиться рахуватися з масивним збором їхніх даних, у тому числі й з інших джерел, про що їх не попереджають.

Відповідне застереження щодо застосування можливих штрафів американська компанія отримала у грудні минулого року, наголосив Мунд.

"Тепер ми побачимо, як Facebook відреагує на нашу критику", – пояснив керівник контролюючого органу. Лише після цього у відомстві будуть міркувати над санкціями у відповідь.

Нагадаємо: у грудні 2017 року в відомстві застерігали, що компанія Facebook, якій, окрім соцмережі, належить також месенджер WhatsApp, збирає із третіх джерел будь-який вид даних користувачів та прив'язує її до Facebook-акаунта. Третіми джерелами, крім WhatsApp, називалися також платформа для обміну відео- та фотоматеріалів Instagram, що також належить Facebook, а ще веб-сайти інших операторів, які технічно пов'язані з Facebook.