Поділитись:

З луцькою фірмою судяться через "МакДональдс"

Середа, 03 січня 2018, 10:00

Підприємство "Металева покрівля груп" позивалось до луцької фірми "Фасад", щоб ті заплатили їм за реконструкцію київського "МакДональдса".

Київське підприємство "Металева покрівля груп" просило суд стягнути з луцького ПП "Фасад" 129 219 гривень. Про це йдеться в рішенні Господарського суду у Волинській області від 13 грудня 2017 року.

У 2015 році підприємством "Фасад", як генпідрядником, було укладено договір субпідряду з ТОВ "Металева покрівля груп". Відповідно до цього договору генпідрядник доручає, а субпідрядник бере на себе зобов'язання виконати комплекс покрівельних робіт у закладі громадського харчування, що знаходиться в Подільському районі міста Києва, замовнику ПП "МакДональдз Юкрейн ЛТД".

ПП "Фасад" згідно з договором підряду зобов'язувався прийняти належним чином та оплатити "Металевій покрівлі" виконані роботи. Однак акт виконаних робіт не підписали та за виконані будівельні роботи не розрахувалися. Внаслідок чого станом на час подання позову до суду заборгованість за договором підряду складала 129 219 гривень.

Крім того, київська фірма надіслала листа до замовника робіт - ПП "МакДональдз Юкрейн ЛТД" про надання інформації щодо виконання робіт на об'єкті.

У "МакДональдзі" повідомили, що роботи були виконані підрядником ПП "Фасад" у встановлений договором строк. На підставі підписаного акту були проведені оплати в повному обсязі в сумі 752 675 гривень. В тому числі були виконані роботи з улаштування покрівлі та оздоблення стін фальцевими панелями.

Представник позивача - "Металевої покрівлі груп" зазначав, що "Фасад", здав роботи, які були проведені їхнім підприємством у "МакДональдсі", отримав за роботу кошти, але не розрахувався з ними.

Представник відповідача в судовому засіданні просив відмовити в позові. Пояснив свою позицію тим, що виконані "Металевою покрівлею" роботи були здійснені неякісно, було допущено істотні помилки при монтажі та кріпленні вартісного покриття.

Як пояснювали представники луцької фірми, ПП "Фасад" допускало можливість розрахунку у разі усунення недоліків. Проте, підприємство з Києва відмовилося від усунення допущених ним недоліків. Відповідно, ПП "Фасад" не здійснювало жодних розрахунків.

На думку ПП "Фасад", роботи виконані з порушенням умов договору. У зв'язку з цим ПП "Фасад" не зобов'язане їх приймати.

У свою чергу, обов'язок прийняти виконані роботи, а у випадку виявлення недоліків робіт негайно про них заявити (у тому числі шляхом мотивованої відмови від підписання акта виконаних робіт) законом покладений саме на замовника.

З наведеного випливає, що луцьке підприємство здало роботи, які були проведені ТОВ "Металева покрівля груп" для "МакДональдсу" і отримало за роботу кошти, але з київською фірмою не розрахувалось.

Суд дійшов до висновку, що оскільки відповідач не заявив про недоліки виконаних робіт у строк, визначений договором, то він не звільняється від обов'язку оплатити виконані роботи за актом здачі-приймання робіт.

Відтак Господарський суд вирішив позов задовольнити повністю і стягнути з приватного підприємства "Фасад" на користь київської фірми 129 219 гривень заборгованості.

Надрукувати
мітки:
коментарів