Поділитись:

"На Волині немає системного чорного ринку зброї", - Фелонюк

Неділя, 31 грудня 2017, 15:20

На Волині немає системного "чорного" ринку зброї, але факти наявності у людей нелегальної зброї співробітники СБУ виявляли.

Розуміючи те, що дуже багато волинян брали і беруть участь в АТО і частина з тих, які або байдуже відноситься, або без боязні до закону, намагаються привезти для себе якусь зброю. Можливо, хтось її провозить для самозахисту без мети збуту, а хтось з метою подальшого збуту. Про це сказав начальник СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк 29 грудня під час ефіру ток-шоу "Протилежний погляд LIVE".

"Ми такі факти виявляємо. Вони не часті, але є. Ми їх документуємо і припиняємо, як шляхом добровільної видачі, так шляхом (якщо в особи є бажання до збуту) вже документуємо протиправну діяльність на збуті зброї та боєприпасів", - сказав Юрій Фелонюк.

Телеведучий Тарас Шкітер поцікавився, наскільки від початку проведення АТО зріс рівень нелегальної зброї на "чорному" ринку і на скільки легше її купити.

Юрій Фелонюк відповів, що є декілька чинників: з однієї сторони проведення АТО збільшило кількість нелегальної зброї. Втім паралельно вживаються й заходи не лише з документування і припинення такої діяльності, а й профілактичні заходи серед населення, яке проводить СБУ і Нацполіція. Профілактика дає свої результати і на Волині немає системного "чорного" ринку зброї.

Юрій Фелонюк також розповів, що в основному нелегальна зброя потрапляє на територію України з-за кордону, а частина із зони АТО.

"Є канали ввезення зброї, які ми документуємо. Частина контрабандної зброї потрапляє з-закордону, а частина – з зони проведення АТО. Не можна порівняти звідки більше, а звідки менше - але є такі і такі канали", - сказав Юрій Фелонюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів