На кордоні від власників авто на іноземних номерах почали вимагати декларації

Четвер, 28 грудня 2017, 09:05

На пунктах пропуску українські митники почали вимагати від українських водіїв, які мають автомобілі на іноземній реєстрації, заповнення декларацій про ввезення такого автомобіля.

Про це заявила речниця Прикордонної служби Польщі Агнешка Голіас в коментарі Укрінформу.

"Ми отримали інформацію від української сторони, що відтепер під час першого перетину кордону власник такого автомобіля зобов'язаний заповнити письмову декларацію для подальшої реєстрації у Державній фіскальній службі України", – заявила Голіас. Вона додала, що ця інформація до них надійшла напередодні свят.

Зі слів речниці Прикордонної служби, довгі черги на кордоні були викликані саме збільшенням інтенсивності руху у період свят, а також необхідністю заповнення цих декларацій.

"Це – головна причина черг на кордоні. З польської сторони у цей період не було якихось аварій в роботі системи перевірки. Якщо українська сторона не приймає автомобілі, то ми змушені чекати. Якщо ми здійснимо перевірку, а українська сторона не прийме автомобілі, то вони змушені чекати з польського боку кордону, поки українська сторона почне швидше здійснювати перевірку", – зазначила речниця Прикордонної служби РП.

Голіас зауважила, що головна причина автомобільних черг на кордоні – це необхідність водіям автомобілів на іноземній реєстрації раз на п'ять днів перетинати кордон відповідно до українського законодавства. Вона додала, що на 75% черги на кордоні генерують саме автомобілі на іноземній реєстрації українських власників.

Як повідомлялося, у період 22-24 грудня час очікування на перетин польсько-українського кордону на деяких пунктах пропуску сягав навіть 10-15 годин.