Поділитись:

Ремонт кілометра дороги на Волині коштуватиме 8 мільйонів гривень, – Гунчик

Четвер, 03 березня 2016, 09:46
Ремонт кілометра дороги на Волині коштуватиме 8 мільйонів гривень, – Гунчик

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів, що вартість одного кілометра з урахуванням усіх інфраструктурних робіт складатиме орієнтовно 8 мільйонів гривень, адже загалом ремонт дороги Н-17 Львів-Радехів-Луцьк, протяжністю 60,9 кілометрів, обійдеться у більше ніж 400 мільйонів гривень.

Голова Волинської ОДА на зустрічі з головами сільських рад та районних держадміністрацій 2 березня обговорив моменти, що стосуються співфінансування поточного ремонту інфраструктурних об'єктів дороги, – зазначає сайт Волинської ОДА

Як відомо, фінансування інфраструктурного проекту передбачене з Державного бюджету.

Зокрема, 50 % від щомісячних індикативних надходжень митних платежів відтепер спрямовуватимуться на ремонт автошляхів.

Разом із цим, внесок зроблять і районні, сільські, селищні ради, територією яких проходить шлях, й виділять кошти на облаштування зупинок.

За словами заступника начальника Служби автомобільних доріг в області Михайла Кінаха, на відновлення зупинок на цій же дорозі, яких нараховано 30, потрібно 1,5 мільйона гривень.

Тож голова облдержадміністрації запропонував співфінансувати ці роботи за схемою: 80 % – з Державного бюджету, а 20 % – з місцевих. Відповідно наступною пропозицією було передати ці зупинки на утримання районним, сільським радам, щоб останні підтримували належний благоустрій та порядок.

Дві пропозиції були підтримані головами обох райдержадміністрацій, зокрема Луцької та Горохівської. На кожну зупинку планують скласти паспорт, кошторис і пропишуть вимоги.

У результаті зустрічі було вирішено узгодити питання щодо зупинок та узбіч до 24 березня, оскільки з 7 по 23 березня укладатимуть договори на виконання робіт щодо двох ділянок, на які вже проведені відкриті тендерні торги. Відповідно, після цього розпочнуться ремонтні роботи.

Надрукувати
мітки:
коментарів