Поділитись:

Горілка "Хортиця" фінансує терористів? (фото)

Середа, 27 грудня 2017, 09:56
Горілка

Учасники АТО, активісти отримали докази торгівлі ТОВ "УДК" – ТМ "Хортиця" на окупованих територіях і сплату "податків" окупантам в ОРДЛО і в Криму, а також вважають ТОВ "УДК" –ТМ "Хортиця", що входить в компанію Global Spirits, причетною до суспільно-небезпечних злочинів про фінансування тероризму.

Про це на прес-конференції в прес-центрі "Укрінформ" заявили представники Професійної спілки військовослужбовців-ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських, демонструючи докази антиукраїнської діяльності, – повідомляє Znaj.ua.

Як зазначають громадські працівники, стало відомо, що в торгових мережах Луганська і Донецька продукція зазначеного виробника вільно продається з так званої "акцизною маркою" невизнаних самопроголошених "республік", діяльність яких кваліфікується як діяльність терористичних організацій. Наявність марок терористів свідчить про сплату податків на території ЛНР / ДНР і фінансову підтримку терористичної діяльності.

Горілка

"Наші військові бачили і ешелони, які ходили на непідконтрольну територію по кілька разів на день. Йдуть обстріли, а потім йдуть ешелони. Деякі бійці спостерігають, як автотранспортним шляхом йде контрабанда. І вони знають, що хтось заробляє на крові. Зараз ми бачимо, що масштаби досягли всеукраїнського рівня. Такі відомі бренди, як "Хортиця", фінансують тривалий час і виступають спонсорами, наприклад, збірної РФ з хокею на чемпіонаті світу в Москві ... Наявність акцизних марок "терористів" свідчить про сплату "податків" в ОРДЛО ... Фактично, мова йде про порушення кількох статей Кримінального кодексу України, серед яких найголовніша - 258-5 - фінансування тероризму. Скільки наші силові органи закриватимуть на це свої очі?" – заявив волонтер Артур Козачук.

Горілка

Активіст висловив обурення, що, поки українські бійці гинуть в окопах в зоні АТО, відбувається нахабне заробляння грошей на крові.

"І як піднімати бойовий дух, коли в тилу робляться такі речі?! Корупція зашкалює, контрабанда процвітає і фінансування тероризму", – сказав він.

У зв'язку з цим учасники АТО вже звернулися до народних депутатів і в правоохоронні органи, чекаючи від силовиків і влади адекватної реакції і невідкладних дій.

За запевненням активістів, якщо їх не почують, обіцяють діяти методами Майдану і звільняти полиці вітчизняних супермаркетів від цієї продукції.

Горілка

Крім того, члени союзу військовослужбовців-ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських зажадали від ДФС скасувати ліцензію на торгівлю алкогольною продукцією і заборонити рекламу цього бренду в ЗМІ.

Надрукувати
мітки:
коментарів