Поділитись:

В інтернеті з'явився повний реєстр адмінустрою України

Середа, 02 березня 2016, 18:08

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України створило геопортал "Адміністративно-територіального устрою України".

Відтепер усі відомості про адмінрустрій України будуть зведені на одному інформаційному ресурсі, – повідомляє сайт Мінрегіону.

Геопортал "Адміністративно територіального устрою України" розроблений ДП "Науково-дослідний інститут геодезії і картографії" за дорученням Віце-прем'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, за участі Мінрегіону та за сприяння швейцарсько-українського проекту "Підтримка децентралізації в Україні" DESPRO.

Це інформація про адміністративно-територіальні одиниці, топографію, населені пункти, автошляхи та залізниці, законодавчі дані про зміни адмінтерустрою, перспективні плани формування територій громад, бюджетні паспорти громад, дані про об'єднані територіальні громади, кількісні показники по навчальних закладах чи інших соціальних об'єктах, бюджету, розміру дотацій або субвенції тощо.

При створенні геопорталу "Адміністративно-територіальний устрій України" був врахований міжнародний досвід реалізації геоінформаційних порталів, відбулася інтеграція всіх даних адміністративно-територіального устрою на картографічну основу відповідно до усіх міжнародних стандартів. Геопортал передбачає проведення актуалізації та моніторингу змін адмінтерустрою України та працює двома мовами – українською та англійською.

Надрукувати
мітки:
коментарів