Поділитись:

Назвали претендентів на крісло директора ДП "Волиньвугілля"

Середа, 02 березня 2016, 16:12
Назвали претендентів на крісло директора ДП «Волиньвугілля»

Назвали претендентів на крісло директора ДП «Волиньвугілля»

Першого березня на ДП "Волиньвугілля" прибув керівник вугільного департаменту Олександр Крук.

Під час зустрічі з гірниками він представив потенційного кандидата від Міністерства на посаду директора державного підприємства Валентина Кисельова.

Шахтарі ледь не побилися між собою, відстоюючи кожен свою думку та кандидата. Згадали про ще минулорічні образи і лідери Незалежних профспілок, в яких уже давно стався розкол. Зазначає видання Буг.

"Ще на попередній зустрічі у міністерстві шахтарям сказали, що створять відповідні умови для вугільників лише в тому випадку, якщо генералом "Волиньвугілля" не обиратимуть місцевих "корупціонерів", а профі – кандидатів від Демчишина. А точніше, від його незамінних радників. І от частина працівників "Бужанки" тепер підтримує будь-якого претендента від Міністерства, бо набиті місцеві крадії їм, умовно кажучи, надоїли", – пише видання.

"Інша частина шахтарів свідомо підтримують Михайла Борсука, який аж ніяк не влаштовує Міністерство",– вважають журналісти.

Назвали претендентів на крісло директора ДП «Волиньвугілля»

"Мені озвучили позицію профспілок, керівництва. Ми задовільнимо вимоги, але ви будете отримувати ті кошти, які заробите з директорами та інвесторами, заведеними вами. З локальних людей керівників призначати не можна. У нас є свої кандидатури – це Валентин Кисельов", – сказав Олександр Крук.

Голос із залу: "Це той, якого в Червонограді вигнали за п'янку?"

"Можливо, не знаю. Але я бачив як він працював і під нього готові заводити гроші. Наше бачення – Головко залишається працювати директором шахти № 9 "Нововолинська", Танчева забирають у виробничу службу ДП "Волиньвугілля" На "Бужанці" буде новий директор – Кисельов, – заявив Крук і поставив наступні умови.

За словами керівника вугільного департаменту, якщо шахтарі пропонують своїх людей, Міністерство підтримає, але працівники отримуватимуть зарплату тільки в тому обсязі, що ДП заробить, не більше. Він запропонував дати директору випробувальний термін – три місяці. Як умову розглядав також монтаж двох лав і передачу прохідницьких комбайнів.

"Для Танчева обладнення, вочевидь, не знайдеться", – вважає видання.

Керівник вугільного департаменту згадав також про китайських інвесторів, компанію "Sany", і сказав, що вона зайде тільки під державні гарантії, а цей процес буде тривати від 6 до 12 місяців. Інвестор міністерства, виявляється, дає кошти під нове керівництво, а не під старе.

Назвали претендентів на крісло директора ДП «Волиньвугілля»

"Вони хочуть заводити тільки своїх. Як можна ставити генеральним ДП "Волиньвугілля" людину, яка втікла з Донбасу – по ньому там кримінальна справа, і яку 2 рази виганяли з ДП "Львіввугілля". Нормальні люди розуміють, що не піде ця особа зі Сходу піднімати "Волиньвугілля", а лише, щоб його закрити і залізти у кишеню держави", – відзначив голова місцевого осередку НГПУ Сергій Демченко.

"Ваш керівник в змозі оплачувати заробітну плату? Якщо так, то працюйте, – зауважив Крук, – Щодо китайських інвесторів, якщо б ми бачили, що це реальний проект, ми його втілили б".

Шахтарі прокоментували: "Якщо би ви були вугільником, тоді ви б це зробили". Гірники давно кепкують з радника, який за освітою є вчителем німецької мови. Олександр Крук уточнив, що його знання допомагають залучати іноземних інвесторів.

Надрукувати
мітки:
коментарів