Поділитись:

Відомий польський перевізник припиняє своє існування

Середа, 20 грудня 2017, 08:20

Polski Bus – один з найбільших лоукост-перевізників Польщі, що вперше з'явився на дорогах ще у червні 2011 року.

Компанія здійснює рейси між 26 польськими містами, а також міжнародні рейси в інші країни Європи, зокрема Австрію, Німеччину та Чехію, а з 2017 року – в Україну, – інфомує vsetutpl.com.

У понеділок, 18 грудня, компанія Polski Bus оголосила про своє об'єднання із найбільшим європейським автобусним перевізником FlixBus. Відтак, PolskiBus припиняє своє існування і практично зникне з польського ринку вже до середини 2018 року. Усі колишні рейси PolskiBus тепер здійснюватиме компанія FlixBus, з якою власне і об'єднається польський лоукост-перевізник. Формально власник PolskiBus – Souter Holdings Poland залишатиметься у Польщі, але відтепер буде виконувати перевезення для FlixBus.

Як повідомляє Міхал Леман, керівний директор FlixBus у Польщі:

"Розширення цієї співпраці – це черговий крок, який дасть польським пасажирам доступ до всієї європейської мережі сполучень FlixBus. Поєднуючи наші стандарти послуг та інноваційні технологічні рішення з досвідом PolskiBus, здобутим на польському ринку, ми розраховуємо на інтерес нової групи клієнтів до автобусів FlixBus".

Що зміниться після об'єднання PolskiBus з FlixBus?

Однією з найбільш помітних змін для пасажирів стане зміна кольору та логотипу автобусів. Усі автобуси PolskiBus перефарбують із характерного червоного кольору у фірмовий для FlixBus зелений із логотипом компанії.

Зміни торкнуться і салону автобусів: їх переобладнають згідно з європейськими стандартами FlixBus. Відтак, з автобуса викинуть шість крісел, аби у пасажирів було більше місця для ніг. І надалі в усіх автобусах буде доступ до Wi-Fi, що залишатиметься безкоштовним на території усієї Європи, вбудовані електричні розетки під кожним сидінням, кондиціонер та туалет. Автобуси також будуть пристосовані і для людей з обмеженими можливостями.

Зникне також і інтернет-сайт PolskiBus, де можна було придбати онлайн квитки та ознайомитися із маршрутами та розкладом рейсів перевізника. Натомість обидва перевізника обіцяють впродовж кількох наступних місяців запустити новий спільний сайт для продажу квитків під логотипом FlixBus.

Перевізники обіцяють здійснення зручних пересадок, а також створення нових транспортних хабів (пересадкових транспортних вузлів), зокрема у Варшаві, Вроцлаві та Кракові.

Більше того, відтепер для зручності пасажирів, про кожне 15-хвилинне спізнення автобуса їх будуть повідомляти за допомогою SMS. А в разі, якщо спізнення буде надто великим і пасажир не встигатиме здійснити пересадку на інший автобус, то його квиток буде автоматично заброньований на найближчий зручний рейс.

Таким чином, після об'єднання PolskiBus з FlixBus у компанії відбудуться наступні зміни:

  • Зовнішній вигляд автобусів (відтепер автобуси будуть зеленого кольору із логотипом FlixBus)
  • Салони автобусів переобладнають згідно зі стандартами FlixBus
  • З'явиться новий спільний сайт для продажу квитків під логотипом FlixBus
  • Створення нових транспортних хабів
  • Появиться послуга SMS-повідомлення пасажирів про спізнення автобуса

PolskiBus запевнив своїх пасажирів, що усі придбані досі квитки на майбутні рейси залишатимуться чинними. Ще однією хорошою новиною є те, що в подальшому компанія обіцяє також не змінювати цін на квитки і тримати їх на рівні від 1 злотого, як і було раніше. Усі рейси, які здійснював PolskiBus надалі залишатимуться дійсними. Квитки, як і зазвичай, можна будепридбати онлайн (щоправда вже на новому сайті із логотипом FlixBus).

Отже, внаслідок об'єднання PolskiBus з FlixBus беззмінними залишаться:

  • Ціни на квитки (на рівні від 1 злотого)
  • Можливість придбати квиток онлайн
  • Придбані квитки на майбутні рейси залишатимуться чинними

Таким чином, вже з середини наступного року на польських дорогах зникнуть червоні автобуси PolskiBus, які переобладнають згідно до стандартів FlixBus та перефарбують у зелений колір. Однак, як обіцяють, такі зміни не вплинуть на ціни квитків, а отже, нова об'єднана компанія і надалі залишатиме за собою статус одного з найбільших лоукост-перевізників Польщі.

Надрукувати
мітки:
коментарів