Поділитись:

МВФ наполягає на коригуванні ціни на газ в Україні

Понеділок, 18 грудня 2017, 18:21
МВФ наполягає на коригуванні ціни на газ в Україні

Затримка з рішенням уряду про підвищення тарифів на газ для населення у представників МВФ викликає занепокоєння.

Міжнародний валютний фонд заявив про необхідність коригування ціни на газ в Україні до рівня імпортного паритету. Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, – пише hyser.

"Зобов'язання за програмою, яку підтримує МВФ, передбачають приведення цін на газ у відповідність з рівнем імпорту. Тому зараз фокус саме на цьом. Зрештою, остаточною метою є впровадження вільного газового ринку. На шляху до нього важливо продовжувати коригувати ціну на газ відповідно до ціни імпорту", – заявив він.

Зі слів Люнгмана, ринкові ціни на газ на внутрішньому ринку будуть стимулювати реалізацію заходів з енергозбереження та сприяти ефективному розміщенню ресурсів.

"Вони дозволяють газовому сектору покрити витрати і отримати ресурс для інвестицій в газову інфраструктуру. Завдяки цьому на газовий ринок приходять нові компанії, спонукає до здорової конкуренції. Єдина ціна для всіх видів споживачів також ліквідує простір для корупції", – зазначив він.

Крім того, Люнгман назвав реформу цін на енергоносії одним з найбільших досягнень реформаторських зусиль України впродовж останніх років.

Надрукувати
мітки:
коментарів