Поділитись:

Чи будуть діяти цирки на теритоії Луцька

Середа, 02 березня 2016, 10:21
Чи будуть  діяти цирки на теритоії Луцька

Богдана НоварчукБогдана Новарчук

У Луцьку пропонували заборонити діяльність цирків через те, що в них тримають тварин в неналежних умовах і жорстоко з ними поводяться.

В Одесі вже прийняли рішення щодо заборони діяльності цирків. Про це розповіла директор КП "Ласка" Богдана Новарчук під час засідання виконкому 2 березня.

Вона також повідомила, що свого часу з колегами провела журналістське розслідування і побувала за кулісами усіх цирків, які функціонують на території України. Вони виявили, що фактично у всіх пересувних звіринцях порушені норми утримання тварин, з якими жорстоко поводяться і б'ють.

"Після жорстокого поводження тварина виходить на арену в стані агресії, що несе небезпеку глядачам. Працівники цирку вбивають непотрібних їм тварин і міняють на інших",– сказала Богдана Новарчук.

Член виконкому Роман Романюк розповів, що діяльність цирків не треба забороняти, адже "цирк – це сміх і радість для дітей".

"Але якою ціною ми цей сміх отримуємо, це вже питання інше. Пропоную підтримати рішення, й тим самим ми, як мінімум, створимо їм перешкоду і працівники цирку вже будуть шукати варіанти щоб наблизити свою діяльність до законодавчих норм", – сказав заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця.

Перший заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко також вважає, що "цирки – це ганьба нашого часу" і запропонував підтримати рішення. А цирки, якщо хочуть, то нехай судяться з ними.

Натомість секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко сказала, що рішення потрібно доопрацювати, щоб мати реальний механізм для розвитку цирків.

Відповідно, рішення не підтримали і відправили на доопрацювання.

Надрукувати
мітки:
коментарів