Збільшення мовних квот не торкнеться чотирьох радіостанцій

Вівторок, 12 грудня 2017, 17:51
Радіостанції "Мелодія", "Люкс ФМ", KISS FM і "Хіт FM" внесли зміни до програмної концепції, що передбачають збереження для них квоти українською мовою на рівні 25 % за умови ротації 60 % пісень мовами ЄС.

Про це на прес-конференції повідомив член Нацради Сергій Костинський, – пише Укрінформ.

"Закон передбачає, що радіостанція може не збільшувати квоту, якщо дає в ефірі не менше 60 % пісень мовами Європейського Союзу. Для таких радіостанцій квота зберігається на рівні 25 %. До Нацради звернулися чотири таких радіостанції ("Мелодія", "Люкс ФМ", KISS FM і "Хіт FM") і переоформили свої ліцензії. Таким чином вони підтвердили свою нішевість, а ця норма – якраз для нішевих радіостанцій", – зазначив Костинський.

Усі загальнонаціональні, регіональні і місцеві радіостанції в 2017 році перевиконували 25 % квоту українських пісень в ефірі в середньому на 13 %.

Згідно із законодавством, квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: упродовж першого року їх має бути щонайменше 25 %, другого – 30 %, третього – 35 %. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50 %, другого – 55%, третього – 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX DEI: ЩО ЗМІНИЛОСЯ ЗА РІК ДІЇ МОВНИХ КВОТ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: VOX POPULI: ЩО ДУМАЮТЬ ЛУЧАНИ ПРО МОВНІ КВОТИ І НОВИЙ КОНТЕНТ (ФОТО)