Ідея для бізнесу в Луцьку: дизайн одягу

Четвер, 07 квітня 2016, 15:10

Ділове інтернет-видання Волині "Конкурент" вже розповідало про три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку. Сьогодні пропонуємо вашій увазі успішну реалізацію першої ідеї – дизайн одягу.

***

Ольга Косюк – молода луцька дизайнерка, що створює одяг за однойменним брендом. Вона заявила про себе в жовтні 2015 року, продемонструвавши свою колекцію на модному показі Lutsk Fashion Week. Дівчина шиє ексклюзивні речі та планує в майбутньому виставляти одяг бренду не тільки в Луцьку.

Про плани та перспективи, минулі і майбутні колекції з дизайнеркою спілкувався "Конкурент".

Дизайнерка Ольга Косюк

Моделювати ексклюзивний одяг дівчину надихнуло те, що вона з дитинства любила створювати щось нове. Найпершу ексклюзивну річ дівчина пошила у восьмому класі. Це були вельветові шорти.

"Вчителька казала, що я їх зіпсую. Під час уроку трудового навчання всі шили, а я "тріпала" шорти. В результаті вони дуже стильно виглядали. Я в них довго ходила", – згадує дизайнерка.

Ольга – швачка в третьому поколінні. Кравчині в сім'ї бабуся і тітка. Сама ж дівчина за спеціальністю конструктор-модельєр.

Більше ніж 10 років вона шила одяг під індивідуальне замовлення, але вирішила створити колекцію та працювати над її реалізацією.

Шити не те, що замовляють клієнти, а речі, що самій подобаються

"Для того, щоб пошити колекцію, потрібно багато натхнення та настрій. Якщо працювати в інтенсивному режимі, її можна пошити впродовж одного місяця", – каже дизайнерка.

Потрібно створити концепцію, модельний ряд, визначити конструктивні особливості, підібрати тканини і тоді переходити до самого пошиття.

Спочатку повинна бути ідея, яку хочеться вітілити в життя.

Процес побудови лекал

Потім потрібно відслідкувати асортимент, щоб річ була унікальною. Відрізнялася від тих, які продають на ринках чи в луцьких бутіках.

Підбір матеріалів

Наступним етапом є підбір матеріалів, розробка лекал та технології обробки.

Підбір тканини

Далі розкрій тканини та пошиття. Іноді в процесі вносяться зміни.

Процес розкроювання тканини

Дублювання деталей виробу

Процес пошиття

Макетування, процес пошиття

Першу свою колекцію дизайнерка представила на модному показі Lutsk Fashion Week в 2015 році. Вона складалася з чорних суконь, червоних костюмів та одягу спортивного стилю.

Ольга каже, що дуже полюбляє шити сукні, і вважає, що без них "жінка не жінка".

"У мене в гардеробі є лише дві пари штанів: спортивні і джинси. Все інше – сукні та спідниці", – розповідає дизайнерка.

За словами модельєрки, кожна жінка повинна знайти в одязі щось для себе. І не обов'язково те, що диктує мода, а те, що їй подобається.

"Я вже працюю над створенням нової колекції. Хотілося б презентувати одяг не тільки в Луцьку, але й в інших містах", – ділиться сподіваннями Ольга.