Луцький "Благомед" – лідер приватної медицини регіону*

Вівторок, 12 грудня 2017, 15:00

Медичний центр "Благомед" здобув статус лідера приватної медицини регіону, демонструючи постійний розвиток та високі стандарти турботи про пацієнта.

У листопаді у Благомеді презентували нове відділення – хірургію одного дня.

– Це сучасний формат, в якому все функціонує так, щоб пацієнту було комфортно і люди могли отримати допомогу без відриву від звичного способу життя, – розповідає головний лікар "Благомеду" Ольга Назаревич та ділиться планами розвитку на майбутнє.

головний лікар «Благомеду» Ольга Назаревич

– Що стало передумовами відкриття відділення інвазійної хірургії?

Основною передумовою відкриття відділення хірургії одного дня стала потреба наших пацієнтів в якісній хірургічний допомозі. Ми пропонуємо сучасне рішення, адже хірургія одного дня передбачає проведення операції у день поступлення і вже через 2-3 години після операції пацієнти можуть самостійно пересуватися та не потребують сторонньої допомоги персоналу чи родичів, як раніше. У цей самий день вони відправляються додому. Хірургія одного дня дає можливість пацієнту самостійно звертатися на консультації до лікаря у післяопераційний період буквально з першого дня. Важливим є психологічний момент: коли пацієнт стаціонару –це "хворий", а в домашніх умовах "одужує". Комфортні умови перебування, чуйність та увага персоналу, можливість отримання різноманітних послуг (УЗД, лабораторна діагностика, рентгендіагностика, ендоскопія, консультації вузьких спеціалістів) в одному місці створюють позитивний настрій пацієнта та настрій на гарний результат.

– З якими проблемами пацієнти зможуть звернутися до відділення хірургії медцентру "Благомед", які операції тут будуть робити?

Пацієнти звертаються до спеціаліста зі своїми скаргами. Це може бути будь-який фахівець: гастроентеролог, сімейний лікар, гінеколог, хірург, мамолог і т.д, а вже в процесі огляду та додаткових досліджень разом із профільним хірургом приймається рішення про оперативне втручання, якщо в цьому дійсно є потреба. Якщо ж пацієнт попередньо обстежений та знає свою проблему, тоді він може звертатися на консультацію безпосередньо до того спеціаліста, який здійснює втручання.

Напрямки, за якими буде проводитися оперативня діяльність: гінекологія, урологія, проктологія, загальна хірургія, дитяча хірургія, ЛОР.

– Чи буде при відділенні стаціонар, чи в цьому нема потреби?

У відділенні будуть комфортні палати, де пацієнт зможе відпочити від проведених маніпуляцій. Характер втручань не потребує стаціонарного перебування хворого, оскільки усі маніпуляції проводитимуться сучасними методами, з мінімальними втручаннями в тканини. Тому потреби в "класичному" стаціонарі немає.

– Відкриття відділення хірургії одного дня – це перший крок на шляху переходу до надання медичних послуг складнішого рівня. Які плани розвитку надалі?

На сьогодні головною метою закладу є дотримання високих стандартів якості надання медичної допомоги, зручний сервіс, турбота про пацієнта. Ми розвиваємося в цьому напрямку та постійно навчаємо наших спеціалістів. Щодо подальших планів розвитку, то все буде залежати від потреб наших пацієнтів та від ситуації в медицині в цілому. Ми йдемо в ногу з часом та впроваджуємо всі досягнення сучасної медицини. Тому всі наші подальші плани розвитку будуть будуватися навколо запиту пацієнтів та нашої основної мети: створити можливість отримувати якісну, доступну, сучасну медичну допомогу у Луцьку.