Поділитись:

"Ейфорія" та латина: другий день фестивалю "Jazz bez" у Луцьку (фото)

Неділя, 10 грудня 2017, 10:00

Другий день міжнародного фестивалю "Jazz bez" минув під елементи джазової і латиноамериканської музики у виконанні як українських, так і джазменів з Польщі.

Любителі джазових мотивів ще до шостої вечора зайняли хол театру ляльок, що у Луцьку, 10 грудня у суботу.

Цього вечора джазовий вечір розпочався о 18:00.

"Сподіваюсь все буде файно і будемо угарати", - з такими словами звернувся зі сцени до слухачів консул Генконсульства Республіки Польща у Луцьку з питань культури Кшиштоф Савіцкі.

"Будемо угарати", - Кшиштоф Савіцкі

Відкривав цей вечір колектив з Києва "Safety-trio". Ці музиканти виконують авторські композиції піаністки Марини Крамаренко з елементами джазової, етнічної та латиноамериканської музики.

Джазове тріо з КиєваДжазове тріо з Києва

Марія Крамаренко під час виступу зазначила. що умисно не говорила як називаються музичні композиції, які виконувало київське тріо. Адже, за її словами, кожен слухач сам для себе вирішить про що ця музика.

"Ви дуже класні!", - звернулась до луцьких слухачів Марина Крамаренко.

Піаністка Марина Крамаренко була вражена луцькою публікоюПіаністка Марина Крамаренко була вражена луцькою публікою

Опісля невеличкої перерви сцену театру ляльок заполонили поляки, а саме тріо Міхала Мартинюка та Якуб Скавронскі. Піаніст Міхал Мартинюк після декількох років проживання в Новій Зеландії повернувся додому, в Польщу, і створив проект із саксофоністом Якубом Скавронскі.

Цими інструментами твориться чудовий джаз...Цими інструментами твориться чудовий джаз...

...коли вони потрапляють в їхні руки...коли вони потрапляють в їхні руки

Піаніст Міхал Мартинюк постійно жартувавПіаніст Міхал Мартинюк постійно жартував

Вдячна публіка була щедра на аплодисменти, ну а Міхал Мартинюк не жалів для людей слів подяки та жартів, якими піднімав настрій, як слухачам так і музикантам на сцені.

Польський джазовий десантПольський джазовий десант

Після 30-хвилинної перерви, під час якої пили каву, глінтвейн та спілкувались, на сцену вийшли довгоочікувані музиканти.

У перерві між виступами можна поспілкуватисьУ перерві між виступами можна поспілкуватись

Кавування у антрактіКавування у антракті

Юна любителька джазуЮна любителька джазу

У Луцьк завітали переможці цьогорічного польського фестивалю "Jazz nad Odr" - "Adam Jarzmik Quintet". Цей квінтет грає класичні джазові стандарти але зі своєю подачею.

Переможці цьогорічного польського фестивалю Переможці цьогорічного польського фестивалю "Jazz nad Odr" - "Adam Jarzmik Quintet"

Радник міського голови, депутат Луцькради Ігор Поліщук на джазфестіРадник міського голови, депутат Луцькради Ігор Поліщук на джазфесті

Ведуча Наталка Войтович повідомила, що польські хлопці цьогоріч випустили альбом під назвою "Ейфорія", який, до речі, можна було купити під час фестивалю безпосередньо у музикантів.

Телеведуча Наталка ВойтовичТелеведуча Наталка Войтович

У театрі ляльок цього вечора була особлива, джазова атмосфера, яка запалила до пізнього вечора не лише вікна театру, а й емоції та настрій у відвідувачів. До слова, у неділю 11 грудня, джазовий фестиваль триватиме останній день в цьому році.

Надрукувати
мітки:
коментарів