Депутати хочуть підняти собі зарплату: назвали суми

Четвер, 07 грудня 2017, 14:50

Проект постанови про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України передбачає підвищення зарплати народним обранцям до 30 тисяч гривень.

Про це повідомив народний депутат України від фракції "Самопоміч" Роман Семенуха, – передає "УНН".

"Попередньо заробітна плата депутатів становитиме близько 30 тисяч гривень, ще близько 30 тисяч на забезпечення діяльності. На помічників окремо – по-моєму, норма зберігається. Сьогодні на утримання помічників виділяється близько 20 тисяч гривень, трохи більше 2 тисяч гривень на проїзд, і 17 тисяч заробітна плата парламентаря", – розповів Роман Семенуха.

Нагадаємо: до порядку денного Верховної Ради на 7 грудня включений проект постанови про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України.

Пропонується встановити розмір посадових окладів народних депутатів України на рівні посадових окладів членів Кабінету Міністрів України, виходячи з розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

В межах видатків на оплату праці, затверджених законом про Державний бюджет України на відповідний рік, за рішеннями комітетів, до предмета відання яких належать питання регламенту і бюджету, народному депутату України здійснюються Апаратом Верховної Ради України надбавки до посадового окладу в розмірі, встановленому для членів Кабінету Міністрів України.

Також пропонується встановити загальний місячний фонд для оплати праці помічників-консультантів народного депутата України в розмірі 25 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.